donderdag 10 januari 2013

Marelle Boersma – Moederziel


Omschrijving:
Myrna, de moeder van Josje, lijdt aan MS. Toch lacht het leven haar toe, als er een nieuwe liefde om de hoek komt kijken. Maar dan trekt haar dochter Josje bij haar in en neemt al snel het hele huishouden over. De familieband wordt te stevig aangetrokken. Myrna raakt in een onmogelijke positie die nog wordt verergerd als haar buurvrouw dood gevonden wordt. Wie kan ze nog vertrouwen?


Na het lezen van Marelle's boek Vals Alarm, dat me echt aangreep, was ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek “Moederziel”. En trust me, het is wederom een aanrader!!
Marelle Boersma schrijft over verborgen leed, onrecht en misstanden in de maatschappij of bij bijvoorbeeld overheidsinstanties.
Je zou er in ieder geval niet van op hoeven kijken als het zich bijvoorbeeld bij jou in de straat, je dorp of stad afspeelt, het verborgen leed dat zich vaak achter gesloten deuren verstopt.

Ook dit boek grijpt aan en sleurt je mee in de beleving, de angst, de onmacht en de woede van een lieve vrouw die getroffen wordt door MS en haar dochter Josje die om voor haar moeder te zorgen weer thuis komt wonen, althans dat beweert Josje.
Maar is het allemaal wel zo goed bedoeld?
Het verhaal wordt door zowel Myrna als Josje vertelt waardoor het erg spannend is en blijft tot het laatste moment. Een strijd om vertrouwen, liefde en aandacht.
En waarom gunt Josje Myrna geen nieuwe liefde? Is de hele moeder-dochter relatie verandert in een haat-liefde verhouding waar de weegschaal dreigt door te slaan naar de haatzijde?
En waar staat de nieuwe man in Myrna's leven intussen?
Vragen die voortdurend door je hoofd spelen terwijl je leest. En dat betekent, in mijn geval tenminste, maar 1 ding. UIT – het boek moet uit. En dan lees je het in 1 ruk uit dus;-)

Petje af voor haar schrijfstijl, snelle, korte zinnen die het makkelijk leesbaar maken.
Karakters die je wil omarmen of eens flink door elkaar wil schudden ….... zelfs stiekem een schop zou willen geven als ze voor je neus zouden staan ;-)
Situaties die ze beschrijft of omschrijft zijn soms behoorlijk beeldend, je voelt mee met de karakters en dat raakt soms behoorlijk diep.


En zoals gewoonlijk, smaken verschillen, maar ik vond het een heel erg mooi boek!
Kortom: Zeer zeker de moeite waard!!

Kijk voor eventuele beschikbaarheid of reserveer: Bibliocenter

©José '13

1 opmerking:

  1. Ieder zijn ding Josè maar bedankt voor je reactie`s, ik vindt jou gedichte altijd zo mooi, dat kan ik dan weer niet goed dus dat is jouw KUNST.

    Groejes yvon

    BeantwoordenVerwijderen