donderdag 24 januari 2013

Dag 8


#30DaysSongChallenge

Dag 8
Een liedje waarvan je alle woorden kent. (Gerard Ekdom)

Tegenwoordig denken die stoere gastjes met hun bling bling, hun peperdure bolides, krankzinnig grote cribs en aangemeten swagger dat ze het hebben uitgevonden.
HipHop, rap of gangstarap, maakt me niet uit hoe je het noemt. Maar geloof me maar als ik zeg dat niet Jay-Z, Eminem, 2Pac of Biggie de gangsta's zijn die het hiphop/rap-buskruit hebben uitgevonden ….. eg nie!!;-).
Urbanstyle is er al veel langer en wordt ook gebruikt in andere muziekstijlen, daarom kun je bijna het verschil niet meer aangeven tussen Hiphop en Rap (waar ook reggae weer zo'n beetje onder valt bijvoorbeeld). Eigenlijk is het meer een lifestyle of way of life. (Ik dwaal af ;-)

In 1979 0f '80 al (ja toen waren jullie nog niet geboren waarschijnlijk of ik word gewoon stokoud;-)) was daar opeens een trio met de fenomenale namen: Wonder Mike, Big Bank Hank en Master Gee, what's in a name, die als trio onder de naam SugarHill Gang een eerste Hiphopsingle uitbrachten. GEWELDIG.
En ja ik kon hem helemaal van buiten (En of ik daar nou zo trots op moet zijn is maar de vraag:-P).

©José '13


6 opmerkingen:

 1. Goedemorgen oudje, hier nog een oudje ik ken hem namelijk ook, alleen de tekst niet helemaal uit mijn hoofd, maar ja dta heb je als je ouder wordt.

  En het was inderdaad Henk Douven, ik zat iedere keer met een vossen in mijn hoofd maar die was er ook bij maar dan peter. haha

  Groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie je, samen komen we er wel uit, jij de voornaam ik de achternaam;-)

   Verwijderen
 2. Geweldig! Erg blits en ´hip´! Ik had er nog nooit van gehoord, helaas...lekker soundje! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja deze brengt wel heel en dan bedoel ik heel veel herinneringen terug, geweldig, ik was hem gewoon vergeten.

  Bedankt hij zit weer lekker in mijn hoofd.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen