dinsdag 26 november 2013

Phovember 26

Phieuwww, time flies ;-)
Denk dat ik op 1 december afkickproblemen krijg, dat ik nog steeds om me heen kijk wat ik nu weer op de gevoelige plaat moet vastleggen :-P

Maar goed, In the cupboard.
Aangezien ik graag kook en van alles onder en door elkaar mik als ik daarmee bezig ben, heb ik een kastje voor kruiden, specerijen en andere aanverwante dingen. Nou heb ik van alles geprobeerd om die inhoud een beetje fatsoenlijk in beeld te krijgen, maar helaas, of het lijkt een grote mierenhoop potjes en flesjes, of ik krijg het niet licht genoeg of je ziet maar alleen de dingen die vooraan staan. En ik had potverdoeme nog wel eerst het hele kastje uitgemest ;-)
Dan maar iets uit dat kastje dat ik het meest gebruik.
Zeezout! Yay, spectaculair ;-)
Ik doe meestal de grove variant in een molen, toch het lekkerst als je er je eigen draai aan geeft, letterlijk en figuurlijk.
Ben trouwens dol op molens voor van allerlei dingen, peper en zout maar ook andere gedroogde dingen kun je er zelf in malen. Mijn favoriete zoutmolentje (kant en klaar te koop) is van Verstegen en dan het Himalayazout  maar aangezien dat net op is dus geen foto van, de link laat wel zien wat ik bedoel.


Zeezout dus ..... omdat ik anders misschien nogal flauw overkom ;-)



©José '13


10 opmerkingen:

  1. Wat FLAUW José, haha, heb je wel een schoon keukenkastje, dat is dna weer ene voordeel, ik moet ook altijd zoeken naar
    de kruiden die staan in een oude deegtrommel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja clean as a whistle, voor even, die dingen vallen zo vaak om dat het is alsof je je eigen kruidenmix maakt op de plank van het kastje ;-)

      Verwijderen
  2. Wat een verhaal Jose, niet flauw maar even verwarrend......waar gaat ze naartoe?

    Afkicken valt wel mee hoor, ik heb steeds in het weekend een week vooruit gewerkt. Ik had geen zin in het gestress plus dat ik wel een goeie foto wilde neerzetten.

    Maar uh we kunnen wel gewoon doorgaan in december hoor, tik maar in in Google, photo a day december ;-)

    Fijne dag
    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik was wat chaotisch bezig geloof ik :-$

      Jeej, inderdaad, daar staat voor ongeveer iedere maand wel een challenge!!
      Denk dat ik er nu even genoeg van heb, maar als we ons vervelen (ahum), dan kunnen we altijd nog een nieuwe doen ;-)
      Ennuh, als jij al geen goeie foto neerzet, dan is er iets helemaal mis!! Nooit een slechte/lelijke gezien bij jou ;-)

      Jij ook fijne dag, nou ja voor morgen alvast dan.

      Verwijderen
  3. Mijn kruiden staan in een ondiep kastje met schappen boven de afzuigkap.....Wist helemaal niet dat dit bestond, toen we jaren terug een nieuwe keuken uitzochten. Wel zeer overzichtelijk, maar voor de bovenste moet ik er een stoel bij pakken :) En JA hoor, dit kan ook wel eens een poetsbeurt gebruiken!!

    Groetjes, Toos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ik geef wel het goeie voorbeeld ;-)
      Niet te filmen, volgens mij krimpen we, ik heb ook ooit een stoel nodig om achterin het bovenste gedeelte van een kastje te kunnen.

      Groetjes terug!!

      Verwijderen
  4. Je eigen stukje oceaan achter een deurtje, maar dan wel ietsje verdampt! Ik heb ook zo'n molentje. Heb ook nog zo'n koperen, ooit uit Turkije meegenomen. Met Ottomaanse motieven er op. Ik hou er gewoon van, kan er niks aan doen, net als de bijna kitschige vazenset uit Tjechië(toen nog Tjecho-Slowakije) die mijn schoonvader meebracht in de truck en die geen hond wou hebben, jaren terug. Ikke wel. We zitten weer aardig op één lijn...we moeten wel familie zijn of zijn geweeset in een vorig leven! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oee gaaf zo'n koperen! Ik vind ze ook geweldig.
      Ik weet nog de eerste die ik kocht, stond er een als "probeerexemplaar" in een winkel met inhoud.
      Dus ik draaide er wat uit en wilde even proeven wat voor zout het was ....... %^*(%$#%&* .... hadden ze daar voor het oog badzout in gedaan!!!
      Ik blies nog net geen bellen! Gadver!!

      Ja ergens moet een connectie zitten, ben er alleen nog niet achter waar! ;-)

      Verwijderen
  5. Hahaha ... maar ondertussen is jouw kastje wel opgeruimd :-) Hmm nu hebben we iets gevonden dat we absoluut niet gemeen hebben ... ik laat het kokkerellen aan mijn man over ... 1) zo is er zeker wat eetbaars op tafel, 2) hij kan het gewoon veel beter en 3) lucky me want ik doe het niet graag ;-)
    Trouwens, jij ook heel erg bedankt voor de leuke reacties bij mij altijd, ik vind het echt tof dat ik jou hier gevonden heb in blogland, elke keer een glimlachmoment, thanks! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yep! Al staat het na een paar dagen weer kriskras door elkaar hoor ;-)
      Ohh, wat een luxe, nooit hoeven bedenken wat nu weer te maken, dat lijkt me dan fijn!!

      OOk heel blij met jou!!! :-)

      Verwijderen