woensdag 4 maart 2015

S.J. Watson - Tweede leven


Auteur: S.J. Watson
Titel: Tweede leven
Uitgever: Ambo/Anthos
Genre: Psychologische thriller
Uitgave: Paperback – Ebook en Dwarsligger
ISBN: 9789041417251

Omschrijving:
'Tweede leven' van SJ watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia's zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld. Evenals in 'Voor ik ga slapen' toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.

Over de auteur: (Bron: Hebban)
S.J. Watson (1971) werd geboren in Stourbridge, Engeland, woont in Londen en werkte enkele jaren bij de Nationale Gezondheidsdienst. In 2008 werd hij toegelaten tot de eerste cursus romanschrijven van de Faber Academy; Voor ik ga slapen (2011) is daarvan het resultaat. De internationale rechten van Voor ik ga slapen zijn verkocht aan meer dan dertig landen. In september 2014 werd het boek verfilmd door Rowan Joffe (The American). In 2015 verschijnt Watsons tweede boek: Second life.

Mijn leeservaring:
Hoge verwachtingen had ik van dit boek omdat ik zijn vorige boek Voor ik ga slapen als het ware nagelbijtend van de spanning had verslonden.
Andere spanning overviel me in dit boek, niet minder – integendeel!
Alles voldeed aan mijn verwachting, de karakters – de schrijfstijl – de opgebouwde spanningsboog werd alsmaar strakker getrokken - waardoor je het weer in één ruk wil uitlezen. Bijna gelukt, ik moest wel even slapen tussendoor, wat wonderwel lukte. Ik vond het niet op dusdanige wijze spannend dat je er slapeloze nachten van zou kunnen krijgen – maar meer een zinderende spanning.
De geheimzinnige wereld van het virtuele chatten – meeslepend en boeiend maar vooral bedrieglijk.

Julia stort zich in dit wereldje als haar zusje Kate in Parijs vermoord wordt aangetroffen.
Van Kate's huisgenote Anna hoort Julia van haar zusjes dubbelleven – tweede leven.
Op zoek naar de moordenaar bevindt ze zich al snel in het gevaarlijke circuit en ontmoet de mysterieuze Lukas die ze volkomen vertrouwt en die haar helpt bij haar speurtocht.
Haar man en zoon zijn hiervan niet op de hoogte en denken dat Julia zichzelf niet is door de dood van haar zusje. Ook Julia's verleden waarnaar haar gedachten steeds afdwalen zijn van invloed op haar speurtocht en zorgen voor een soort tweede lijn in het verhaal.

Geweldig hoe Watson weer weet te stoeien met plotwendingen en het plaatsen van aanwijzingen of teasers, je weet echt niet welke kant het op gaat. Tot je uiteindelijk een wel heel erg onverwachte twist voorgeschoteld krijgt die je nog lang laat na sidderen op een verbazingwekkende manier … lees dat zelf maar ;-) En de cover is prachtig trouwens!

Ik denk zomaar dat dit weer een bestseller gaat worden van jewelste, alleen al omdat al die mensen die Voor ik ga slapen lazen dit boek niet zullen kunnen weerstaan.
We wachten weer rustig op zijn volgende dus …. 

(*Tikt op horloge* Mr. Watson it's time to write your next!! ;-))

©José Maart 2015


1 opmerking:

  1. Ahjaaa van Voor ik ga slapen ... ik dacht al waar ken ik die naam van (en zie het nu op de cover staan dùùù) :-) ... en met jouw recensie is dit weer de moeite! Whoehoe! Ik ga die zeer snel lezen!

    BeantwoordenVerwijderen