zondag 22 maart 2015

Bliyoo - eerste indruk


Bliyoo – eerste indruk.

Afgelopen vrijdag was het zover, alle testers kregen van Bruna een persoonlijke code om hun Bliyoo-App te activeren.
En natuurlijk zijn booklovers dan zo nieuwsgierig dat ze massaal aan het activeren gingen, tenminste zo leek het wel want het ging nou niet gesmeerd voor de ongeduldige mens in mij. Het leek uren te duren maar was in werkelijkheid niet meer dan hooguit 4-5 minuten (ja ik weet het, ik ben soms echt erg (ongeduldig)!! ;-)).

Maar goed, geduld is een schone zaak en wordt rijkelijk beloond.
Na het inloggen met mijn Bruna-account en het inwisselen van mijn unieke code kwam ik in de zogenaamde Bliyoo-omgeving terecht en mijn hart maakte een blij sprongetje.
De keuzes die je kunt maken waren mooi verdeeld in boeken en magazines die weer onderverdeeld waren in categorieën zodat je in één oogopslag kunt vinden waar je naar op zoek bent.
Mooie eenvoudige lay-out, geen poespas maar een kleurrijke – overzichtelijke app.
Je kunt hier en daar wat persoonlijke instellingen veranderen in je menu en je leesplank staat makkelijk bovenaan zodat je de volgende keer dat je inlogt precies weet wat je aan het doen was.
Ik klikte op het boek 'Te Koop' van Eva Monté en het downloaden begon meteen met een verrassend extraatje – terwijl je op de download wacht (voor mijn gevoel maar een paar seconden - snel dus!) krijg je mooie quotes in beeld van allerlei grootheden in de schrijfwereld. Ik was zo verrast dat ik een paar keer “het boek dichtklapte” en weer opende om te kijken of je steeds dezelfde quote kreeg maar dat was niet zo, steeds een heerlijke verse ;-).Je ziet op de foto dat het boek waar je in bezig bent links staat met daaronder de pagina waar je bent en waar je ook automatisch terecht komt als je er weer in wil lezen – de boeken die ernaast staan zijn er die ik in het verleden gekocht heb als e-book.
Het leest prettig weg, op de e-reader heb je 1 pagina in beeld normaal gesproken maar met deze app op mijn tablet zie ik gewoon zoals een papieren boek een linker en rechter pagina in beeld.Persoonlijk ben ik niet zo van de bladen en magazines maar natuurlijk test ik die nu ook.
Mooi om te zien hoe je moeiteloos door een blad bladert en snel ook nog.
Voordeel is ook nog dat ik de pagina's kan vergroten, dus mijn leesbrilletje kon ik gewoon op tafel laten liggen :-P


De test wordt trouwens ook mede mogelijk gemaakt door een speciaal aanbod van een aantal Uitgevers – niet onbelangrijk natuurlijk ;-) :Tot zover mijn eerste indruk – Tot nu toe ben ik erg verrast, ik heb nog niets negatiefs kunnen ontdekken!!!

Drie keer raden wat ik met dit druilerige weer ga doen :-P
Geniet van je dag en laat je vooral positief verrassen door deze of gene – geluk zit in kleine dingen.

©José Maart 2015

4 opmerkingen:

 1. Jooow dat ziet er flitsend en veelbelovend uit....
  Pak ik straks gewoon heel uit de tijd weer mijn echte boek als ik onder mijn schaapje (dekbed) stap haha
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh gelukkig kan je dan ook snel door de magazines bladeren, als dat toch je ding niet is ;-)
  Wel geweldig die quotes die verschijnen, mooi extraatje indeed! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja smart-ass, ieder nadeel hep ze voordeel (Quote van Johan Cruijff voor de niet-voetballers onder ons ;-))
   Ja staan mooie quotes in! Bijna net zo mooi als de Bond Zonder Naam!! ;-) x

   Verwijderen