maandag 16 maart 2015

Bliyoo'Bliyoo.'
'Gezondheid!'
'Neeeej, Bliyoo!'
'Wat bedoel je nu precies!?'

Dat Bruna met een nieuwe concept komt binnenkort, een App waarmee gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt e-boeken en tijdschriften op een Android- of iOS-device kunnen lezen. De App is (nochtans) niet geschikt voor e-readers.
Volgens directeur Fred Zeegers van Bruna komt de prijs van het abonnement tussen de 5 en 15 euro per maand te liggen en kun je dan onbeperkt e-books en magazines lezen op je tablet, smartphone of PC.

Steeds meer mensen lezen digitaal maar de echte lezer verkiest meestal toch het papieren boek.
Ook ik heb altijd hard geroepen voor mij geen epubs omdat er niks gaat boven de geur van vers boek uiteraard.
Toch betrap ik me er steeds meer op dat het veel sneller en makkelijker is om even snel online een e-boek te kopen als je zonder zit – de winkel dicht is of de bieb net niet open is als ik daar in de buurt ben. Alhoewel, zonder zitten is hier nooit aan de orde – mijn NTL (nog te lezen)-stapel groeit nog steeds gestaag!

Bliyoo dus – Bruna zocht testers en werd overspoeld door aanmeldingen.
Als boekblogger wil je uiteraard ook weten en ervaren hoe dit uiteindelijk tot een goed resultaat gaat komen. Hoe werkt de App, welke boeken en tijdschriften kun je lezen en niet onbelangrijk voor de gemiddelde mens – wat gaat het kosten.
En YAY ik mag ook mee testen!!

Naast de nieuwe App is Bruna met nog een paar pilots bezig.
Neem als voorbeeld het gerichter aanbieden van titels per locatie.
Fred Zeegers noemt als voorbeeld het verschil tussen een Stationslocatie of een gezellig stads- of dorpsfiliaal. Op stations is het merendeel mannelijke koper (70 procent) terwijl in de stad of dorp dat percentage maar 35 is. Gerichter met titels dus maar ook toegankelijker, een plek waar je even tot jezelf kunt komen – je device kunt opladen en onderwijl iets leest of zo.
Terug dus naar het gezellige rondstruinen maar met een Bliyoo-App in the pocket voor het snelle downloaden en lezen als jij daar zin in hebt!

Ik ben heel erg benieuwd en ga hier zeker nog meer over mijn bevindingen vertellen binnenkort.
Als het goed is krijgen we deze week een code en info en kunnen we aan het testen slaan – ZIN IN!! ;-)

Voor nu wacht ik even geduldig af en zal ik jullie af en toe op de hoogte houden met info en recensies van dingen die ik lees – what else is new!? ;-)

©José Maart 2015

14 opmerkingen:

 1. Ik hou het toch bij in papieren boek, helaas voor bruna, maar geweldig voor de mensen die op hun tablet een boek lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal ook niet voor iedereen een optie zijn, maar dat je een keuze kunt maken uit papier of epub staat voor iedereen vrij ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. En met mij vele andere lucky ones ;-) THX Blije gup! X

   Verwijderen
 3. Hey wat gaaf dat jij een tester wordt, dit spreekt mij iig veel meer aan dan die "hype" van vorig jaar met...... hoeheethetookalweer??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uhm Hype? Bedoel je Ellie's Choice (of zoiets?) Sandra? Daar zag ik ook geen brood in, de helft van de maandelijkse keuze had ik meestal al uit ;-)

   Verwijderen
 4. Ben zowel papieren als e-book lezer, mag ook gaan testen, ben erg nieuwsgierig naar aanbod en prijs.
  Er leuk dat je er een blogg aan spandeert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ook Anja, papier ruikt alleen al lekkerder ;-) Ik ben ook erg nieuwsgierig! Leuk dat je ook gaat testen en me ook nog eens volgt - daar word ik blij van! Dank je wel.

   Verwijderen
 5. Ik ben voornamelijk ook benieuwd naar de tijdschriften. Want dat scheelt al een hoop papier om mee te beginnen. De boeken zijn net zo nieuw voor me. Ik ben nog steeds een papiervreter. Ik ben benieuwd of bliyoo mij over de digitale streep gaat halen. Ik ga het uitvinden net als jij want ik ga meetesten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yay Chrissie! H*High Five*
   Ik ben normaal geen tijdschriften-koper dus ben ook erg benieuwd! Papier inderdaad nog nummer 1 maar altijd blij als ik epubs "achter de hand" heb ;-)

   Verwijderen
 6. Ik ben benieuwd naar je bevindingen José.

  Groetjes,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook Hilly! :-) Misschien ben ik wel te overenthousiast ;-)
   Zal zeker mijn mening hier neer kalken t.z.t. ;-)

   Groetjes terug!

   Verwijderen
 7. Dankzij jou 'I love e-books' tooo ... en natuurlijk mag jij testen ... als jij niet zou mogen, wie dan wel?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, er zijn echt veel testers hoor, maar fijn dat je zoveel vertrouwen in me hebt! :-P x

   Verwijderen