Hmm, een muzikale stijl waarin ik niet
zo thuis ben, dus geen of weinig kaas van heb gegeten.
#Cajun – of #Zydeco.... denk dat je nu
beter naar Yvon'sBlog kunt switchen want die heeft daar vast meer
verstand van dan ik!
Het wordt dus wat mij betreft
natte-vinger-werk.
Als ik aan Cajun denk dan is mijn
eerste gedachte swamp of bayou in het Zuid-Amerikaanse Louisiana –
dat heb ik vast ooit ergens gelezen ;-)
Een gumbo staat me dan ook op het
netvlies, een pittig van origine Creools gerecht dat eruit ziet alsof
het van Roadkill gemaakt is en daar veel wordt gegeten.
Verder natuurlijk de Cajun-kruiden maar
verder kom ik dus echt niet!
Cajun muziek blijkt volgens Wiki van
oorsprong Franstalig te zijn.
Nou geloof ik Wiki altijd meteen op
zijn woord!
En volgens deze intelligente site is Clifton Chenier (God
hebbe zijn Creoolse ziel ;-)) de eerste die zelfs een Grammy kreeg
voor zijn Cajun-style muziek.....
Wie ben ik dan om die meneer een plekje
te weigeren op mijn blog …
**Doet
ogen dicht en wijst met wijsvinger een willekeurig liedje uit zijn
almachtige discography aan**
Hoop
dat je een fijn weekend hebt – zonder bluesy gevoel en dat ik niet
je eetlust bedorven heb met het idee van een Roadkill-receptje want
het kan volgens deze site ook gewoon met kip zonder dat je de ingrediënten van de weg/het asfalt
hoeft te schrapen ----> KLIK
(Genomineerd
voor meest onnozel blog-bericht van de week waarschijnlijk ;-))
©José
Maart 2015
Geweldige keuze José en weer heel mooi verwoord. En een creools gerecht (weet de naam niet meer) hebben we in Denemarken gegeten Johan en ik dan toen we daar in 1986 waren. Bij een van de artiesten van All rapone, (dat was dan weer een Deen en speelde elektronische viool). O, heerlijk die tijd. I love Cajun.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend yvon die eens even haar fotoboek in gaat duiken voor ene mooie foto
LOL, bedoel je misschien Jambalaya? Qua gerecht dan?
VerwijderenZie je wel dat jij hierover meer weet dan ik, geweldige tijd dus voor jullie!