maandag 16 juni 2014

Karen Rose – In vertrouwen


Auteur: Karen Rose
Titel: In vertrouwen
Genre: Thriller
Uitvoering: Paperback 544 pagina's (ook als E-book verkrijgbaar)
ISBN: 9789026133893


Beschrijving volgens achterflap:
Wie kun je vertrouwen als het er écht op aankomt…
Privédetective Paige Holden kan nog net wegspringen als voor haar huis een busje op haar af stormt. Het vouwt zich om een lantaarnpaal heen, het blijkt met kogels doorzeefd en een vrouw ligt zwaargewond voorover op het stuur. Paige herkent het busje… De stervende vrouw brengt nog wat cryptische woorden uit en met haar laatste krachten drukt ze Paige een met bloed besmeurde USB-stick in handen.
Wanneer Paige de USB-stick bekijkt met openbaar aanklager Grayson Smith, blijkt deze materiaal te bevatten dat een eerdere veroordeling in twijfel trekt. Het leidt hen naar een wereld vol afpersing, duistere geheimen en een reeks onopgeloste moorden…

Het nieuwste juweeltje van Karen Rose is weer verduveld geniaal opgebouwd.
Alleen al bij het lezen van de tekst op de achterflap was ik weer razend nieuwsgierig wat ze dit keer weer uit haar pen/toetsenbord getoverd had.
Al eerder mocht ik haar boeken lezen en was al bij de eerste de beste meteen verkocht.
Steeds weer weet ze je te prikkelen op een briljante manier.
Zo ook dit boek, In vertrouwen.

Het begint met een proloog, een terugblik naar een gebeurtenis van zes jaar geleden en gaat dan verder in het hier en nu.
In principe loopt het verhaal over 5 dagen, terwijl je het gevoel hebt dat er zoveel gebeurt alsof het maanden qua tijd beslaat.
Dus ook nu weer heeft ze er stevig de vaart in. Het leest dan ook als een trein!
Ieder moment blijf je geboeid, het verzwakt echt nergens, tenminste dat is mijn mening.
Haar heerlijke schrijfstijl met een massa spanning en de nodige dosis (iets of wat voorspelbare) romantiek die het alleen maar beter maakt, maakt haar voor mij een topper, een soort van vrouwelijke Baldacci (en dat is echt 1 van mijn favorieten aller auteurs!! ;-)).

Het verhaal vertelt steeds vanuit de ik-vorm, maar wel uit verschillende perspectieven/personen in vrij korte hoofdstukken, waardoor het niet echt 544 aantal pagina's lijken, je blijft maar door lezen.
Het draait allemaal om moord, afpersing, ontvoeringen, schandalen en geld, veel geld. Corruptie en machtsvertoon in het politiemilieu en de dwalingen in de gerechtelijke wereld.
Wat heeft dit allemaal te maken met eenvoudige burgerslachtoffers? Waar begin je een zoektocht naar de echte waarheid en hoe bewijs je dat dan weer!
Paige en Grayson zoeken het uit tot op de bodem, maar riskeren gaandeweg wel hun eigen leven.
Want wie kunnen ze vertrouwen? Wie werkt met hun mee en wie werkt hun zo tegen?
En wat voor geheim dragen ze zelf met zich mee?!?
Het blijft spannend tot het bittere einde. Een einde dat toch nog enigszins verrast!
Want zoals iedere thrillerfan waarschijnlijk heeft, ben je al snel geneigd om bepaalde personen meteen als gevangeniskandidaat te bestempelen, nou, dat zou nog wel eens tegen kunnen vallen!
De verschillende perspectieven maakt het extra spannend omdat de ik-persoon van dat moment niet echt duidelijkheid schept, dat besef van wie dan wie is komt pas naarmate je verder leest, perfecte spanningsboog dus!

Wie al eerder boeken van Karen Rose heeft gelezen zal ook in dit exemplaar weer wat oude bekenden tegenkomen, zo gaat dat al vanaf haar eerste. Steeds maak je kennis met weer een ander familielid, een vriend/vriendin of een kennis van eerdere hoofdpersonen uit haar bibliografie.
Dat wil niet zeggen dat het niet afzonderlijk te lezen is allemaal hoor, dat gaat prima! Rose heeft namelijk een prettige manier om je in het kort maar zeer duidelijk te beschrijven hoe personen in relatie staan tot elkaar en hoe de persoon in kwestie in het totaalplaatje past.
Maar voor de nerds onder ons die (net als IK) graag van een favoriete schrijver alles van A tot Z willen lezen is het misschien wel leuk om haar bibliografie eens nader te onderzoeken ;-).
Volgorde van haar verschenen boeken -----> KLIK

Ben je een fan van bijvoorbeeld Tess Gerritsen, Karin Slaughter, Lisa Gardner dan zul je Karen Rose zeer zeker in je top 5 plaatsen.
Ik noemde haar boeken eerder al eens Feel-Good-Thrillers en voor mijn gevoel worden ze steeds beter! Niet voor niets heeft ze al ruim 75.000 boeken verkocht.
Nu zit ik net even op haar site te kijken en zie dat ze er alweer drie nieuwe op heeft staan!
Hoop dat de Fontein deze ook weer gaat uitgeven, dan houd ik me weer ten zeerste aanbevolen!! :-P
Ja hoor, officieel verslaafd noem ik dat dan maar ;-)

Met dank dus weer aan Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar, heel erg graag gelezen.

©José '14

4 opmerkingen:

 1. Helaas heb ik weinig met thrillers, sorry. Trouwens het boek wat ik net uit heb, mag je wel lenen, zodra Amy g et uit heeft de bieb heeft het niet. Dus ik hoor wel.

  groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eet thrillers met huid en haar ;-)
   Ik heb nog een stapel liggen die eerst uit moeten, maar wil het wel een keer lezen!

   Grtz terug!!

   Verwijderen
 2. Hihihi Ik ben ook een nerd :-) Merci voor de volgorde van haar verschenen boeken dus :-) En het lijkt me weer hééééééél goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL, ja dat wist ik al :-P
   Graag gedaan, scheelt zoekwerk voor jou ;-)
   Is ook super!!!! :-)

   Verwijderen