vrijdag 8 mei 2015

Let's Rock

                     Bron: Wallpapers


Let's Rock!

Tis weer #MuzikaleVrijdag – tijd vliegt en een week lijkt altijd te weinig dagen en uren te bevatten.
Deze week kan ik mijn hart weer ophalen maar ja, wat heb ik daaraan als ik dan maar één nummer mag kiezen! :-P

Breek me de bek niet open over #Rock want dan ga ik jullie waarschijnlijk tot vervelens toe de vele, héél vele zijpaden van dit genre beschrijven. En waar moet ik dan beginnen?
Iedereen weet waarschijnlijk wel dat het allemaal zijn grondslag had in de vijftiger jaren met de rock and roll, de rock-a-billy, de rythm en blues enzovoort.
Waren onze ouders/voorouders niet ineens de losgeslagen generatie die luisterden naar Elvis, The Beatles, The Stones en wat te denken van de “sexy” Jim Morrison waar de dames voor in katzwijm vielen. Inspiratiebronnen voor de latere muzikanten wiens hart sneller ging slaan van gitaren – basgitaren en een drumstel? Zeker weten, de klassieke drie-eenheid waar Rock door gekenmerkt wordt. En dan komt het.
Iedere toevoeging – tempo - zoetgevooisd/krachtig of uniek stemgeluid geeft karakter en bekendheid aan een band/zanger/zangeres.

Rock zit zo in elkaar verweven dat je niet eens kunt duiden waar een grens precies ligt, niet in een hokje te stoppen zoals ik al eerder eens aangaf. Het alternatieve overheerst in mijn gedachten. Geen flauwekul met computers en gemix en toestanden … gewoon puur! Recht voor zijn raap gevoelens die je moeiteloos voor negentig procent aan de all – time – classics liedjes kunt toevoegen.
Tenminste, dat is mijn gevoel ;-)

Keuzes maken is een ramp soms, ik zit hier nu al een uur door mijn muziekbestanden te bladeren en te luisteren maar kom in feite geen stap dichter bij een knaller. Gewoon omdat het allemaal knallers zijn natuurlijk :-P
Naar mijn idee heb ik jullie al “doodgegooid” met een paar zwaar favorieten zoals Eddie Vedder (Pearl Jam) of de man met de goddelijke ogen Chris Cornell (Soundgarden en Audioslave) The Peppers of the Foo's bijvoorbeeld dus ik ga toch maar eens op zoek naar iets wat ik waarschijnlijk nog niet gebruikt heb (lastig als je geheugen soms een zeef is ;-))

The 80's – 90's zoek ik dan maar iets, denk new-wave, ska, postpunk en punk, de grunge en undergroundscene stond op en spuugde vele grootheden uit. Klassiekers werden geboren en bewezen dat het niet zomaar eendagsvliegen waren. Nou ja, op sommige na dan.
A random pick zullen we maar zeggen, iets dat ik ten zeerste waardeer (Understatement ;-)).

Deze mag voor mij iedere dag een paar keer op repeat …
Uit miljoenen dan toch deze kiezen wil waarschijnlijk zeggen dat ik toch op rauw stemgeluid met een softer randje val ;-)

Stone Sour - Bother (En Corey met een megabos haar nog ;-))

Geniet van je weekend en voor alle moeders in de wereld ook diegenen die verder weg zijn dan het aardse …. Een hemelse moederdag. X

©José Mei 2015
8 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor de muzikale omlijsting van mijn vrijdagochtend! Ik heb er van genoten! :-)
  Een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Kris! Hoop dat jij ook een fijn weekend had! :-)

   Verwijderen
 2. heerlijk nummer en prachtig een hemelse moederdag, mooi!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig weer verwoord en een zeer goed gekozen ROCK nummer/artiest.

  Natuurlijk ook voor jou een hemelse Moederdag, ik had die gisteren al,
  Lieve Groet Yvon...

  BeantwoordenVerwijderen