zondag 3 mei 2015

James Patterson - Erewoord en Doodswens - DuetjeTitel: Erewoord, Alex Cross
ISBN: 978 90 234 8477 6

Titel: Doodswens
ISBN: 978 90 234 9134 7

Uitgave: Beiden in Paperback en E-book
Uitgeverij: Cargo

Via de Bliyoo – App las ik Erewoord en was zo gefrustreerd over het einde (in positieve zin, ik MOEST verder lezen ;-)) dat ik blij was dat ik nog ergens een kadobon had rondslingeren om het volgende deel – Doodswens – maar meteen aan te schaffen. Stel je toch voor dat ik nog een jaar had moeten wachten op het vervolg zeg, dat is toch niet te doen!! (Overdrijven is ook een kunst :-P)

Erewoord – Omschrijving:
Voor Alex Cross is er niets in de wereld zo belangrijk als zijn familie. Zijn kinderen, grootmoeder en vrouw Bree komen op de eerste plaats en geven hem de kracht om het kwaad in deze wereld te bestrijden. Maar er is één crimineel die koste wat kost wil bewijzen dat hij de grootste genius is in de geschiedenis van de misdaad, en die de middelen heeft om de familie van Cross in te zetten als wapen in zijn strijd. Om zijn geliefden te beschermen moet Cross in de aanval, maar als hij terug vecht dan zullen ze sterven. Alex Cross gaat de grootste uitdaging in zijn leven aan, met dat wat hij het liefste heeft als inzet.

Een zieke geest genaamd Marcus Sunday, auteur van een boek over de ideale moord c.q. een moordenaar die nooit gepakt zal worden, heeft het voorzien op Alex omdat deze het boek/zijn schrijven in twijfel trekt. Marcus is er op uit om zelfs van een rechtgeaarde crimefighter een moordenaar te maken. Maar op welke listige manier krijgt hij dit voor elkaar?
Daar is volgens Marcus maar één manier voor, Alex daar raken waar het het meest pijn doet – zijn dierbare familie.

Alex en zijn collega's hebben geen flauw idee wie de duistere kracht is achter een aantal moorden die op bepaalde punten overeen komen. De zoektocht naar deze Mulch die we meteen al leren kennen in het boek, neemt rare wendingen en maakt dat Alex en zijn vrouw Bree op een gegeven moment samenwerken als ze ook nog eens op zoek moeten naar hun stiefdochter Ava.
Dan slaat het noodlot toe en neemt Alex zijn inzicht en scherpe blik met rasse schreden af – omdat het persoonlijk wordt....

Je kunt zeggen en vinden wat je wil van James Patterson maar hij is een kei in spanning opvoeren en karakters “personaliseren”. Beeldend geschreven en het leest altijd lekker weg tot het bittere einde, maar zoals gezegd frustreerde dit einde me omdat het meer vragen dan antwoorden opriep.

Maar ik kon gelukkig door!! (Maakte een vreugdedansje ;-))

Doodswens – Omschrijving:
Een psychopaat jaagt op Alex Cross, die het dodelijkste spel uit zijn carrière zal moeten spelen. Zijn vrouw Bree, zijn wijze grootmoeder en zijn twee kinderen zijn hem bruut ontnomen. Doodsbang en wanhopig zal Cross de eisen van de man moeten opvolgen.
De ontvoerder van zijn geliefden lijkt Cross beter te kennen dan wie dan ook, hij lijkt in zijn hoofd te zitten en zijn gedachten te lezen. Om hem te kunnen vinden zal Cross de rollen moeten omdraaien en het antwoord zien te vinden op de vraag waarom de psychopaat het op hem heeft gemunt. En wie is deze man, die de perfecte misdaad lijkt te plegen?

Van mijn part kun je dit deel best apart lezen, maar omdat het toch een vervolg is op Erewoord is het misschien beter om dat eerst te lezen – dat is echt geen straf hoor voor de Patterson-fans.
Voor mij hadden deze twee ook best in een keer als 1 boek uitgegeven mogen worden (meer uit eigen leesbelang ;-))

Alex zoektocht naar de figuur die zijn familie kwaad wil doen lijkt op een tikkende tijdbom.
Iedere keer lijkt deze psychopaat hem een stapje voor te zijn alsof hij overal ogen en oren heeft in Alex omgeving, of het nu zijn huis of werkplek is, nergens lijkt het meer veilig. Ondersteunt door zijn collega's gaat hij de strijd aan totdat er een moment komt dat hij er moederziel alleen voor komt te staan.
Zeer ingenieus in elkaar gezet verhaal dat de lezer aanzet tot meedenken en meeleven. Deels vertelt in de ik-vorm – Alex dus en anderzijds komen ook de zieke geesten aan het woord , steeds in vrij korte hoofdstukken. Daardoor kun je merken dat Patterson zijn lezers verwend, je je in zijn karakters kunt verplaatsen – hun denkwijze en emoties.
Al met al geen hogere wiskunde maar boeken die je ongezien in mijn handen mag drukken om te lezen – heerlijk leesvoer dus!

Waarschuwing: Als je aan Erewoord, Alex Cross begint – zorg dan dat je Doodswens ook al binnen handbereik hebt, het is maar dat je het weet – later zul je me er dankbaar voor zijn ;-)

Met dank weer aan de Bliyoo – app waarvan de test-fase bijna voorbij is . . . maaaar lucky devils als we al waren mogen we nog even door Bliyoo-en (nieuw werkwoord) tot de lancering!! Hierover binnenkort waarschijnlijk meer.

©José Mei 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten