vrijdag 15 mei 2015

Allee Hop

                       90's Hiphop: (NewdesktopWallpapers)Niet dat je nu springend de #MuzikaleVrijdag moet beluisteren, maar Yvon (mede-muzikale-vrijdag-idioot ;-)) besloot voor deze vrijdag het genre House/Hiphop nader te belichten.
Voor mijn gevoel ligt dat wat verder uit elkaar omdat House vaak met techno te maken heeft, het gebruik maken van samples met een computer of wat dan ook, men jat zelfs Hiphop samples en gebruikt die in de Housescene … foei! ;-)

Hiphop is meer een levensstijl. 
Eentje die vaak door de Afro-Amerikanen of Latijns-Amerikaanse mensen wordt beschouwd als de hunne, die de swag hebben (zo'n lekker loopje ;-)) en lekker chillen in hun Cribs, die zich da bomb voelen en er soms een beetje gangsta uitzien en rondrijden in hun Benz of Lex met phat rims en zich volhangen met Bling (nee bling-bling zeggen alleen de Whities of Whigga's) met een dime aan hun zijde – mits ze niet fugly is natuurlijk ya dig?
Oké – mijn slang weer even opgehaald ;-)

Ik mag dit waarschijnlijk niet eens zo zeggen maar ik doe het lekker toch, maar qua denken kunnen de Hiphoppers zich een beetje meten met onze Punkertjes (die komen ook nog aan de beurt binnen afzienbare tijd)
Het afzetten tegen de maatschappij en hun twijfels uiten over de situaties waarin de Afro-Amerikanen of Latino's volgens hun zelf vaak leven.
Ik ken zover ik weet maar een paar witte rappers of MC's, bekendere tenminste, Eminem en bijvoorbeeld de Beastie Boys.
Maar de oorsprong ligt toch wel in de States, en dan wel de Bronx, de ghetto's waar het leven nou niet bepaald makkelijk is/was. Tot het op een gegeven moment meer een dingetje werd van East tegen West-coast. 
Ze konden elkaars bloed drinken en lieten het ook niet na om elkaar in hun liedjes te dissen en elkaar van plagiaat te beschuldigen. Sommigen moesten de rivaliteit zelfs met hun dood bekopen, zoals bijvoorbeeld Tupac (2Pac Shakur) en Biggie (The Notorious Big).
Velen werden geïnspireerd door deze twee en ik kan er wel heel veel over uit gaan weiden maar dan krijg je waarschijnlijk vierkante oogjes. 
(Valt het op dat ik dit soort achtergronden wel gaaf vind om over te lezen of doc's van te bekijken? Dacht ik ook niet … :-P)

Nou nog een keuze maken uit die hele shizzle want er is echt veel dope shit gemaakt in de scene.
Tough guys, bad asses van mannen genoeg!! :-P
Maar ik zal voor DE vrouw in de Hiphop kiezen die met de soul in haar stem ook wel de Queen of Hiphop/soul genoemd wordt en hier een duetje zingt met Ja Rule (what a freakin dark sexy voice ;-))Enjoy!!
Ennuh, volgende keer “praat” ik wel weer normaal hoor, maar moest er ff uit ;-)

©José Mei 2015
4 opmerkingen:

 1. Ik heb het wel 3 keer gelezen en lig in een deuk Yo Yo Yo
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Josè hoe jij iets neer kan zetten/schrijven.

  Het nummer is dan weer minder , maar het is gewoon niet mijn muziek, misschien was ik hem daarom vergeten in te plannen, haha.

  Fijn weekend Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL, ja dan kun je nogal eens wat vergeten ;-)
   Ik vind het een geweldig nummer en ook veel andere hiphop is aan mij wel besteedt - gelukkig dat smaken verschillen dan af en toe ;-)

   Jij ook een fijn weekend!!

   Verwijderen