dinsdag 29 april 2014

Lisa Gardner – Spaar het meisje


Beschrijving:
Op een warme zomernacht wordt in een arbeidersbuurt van Boston een gezin vermoord.
Een meisje overleeft het drama. De vader - en mogelijke verdachte - vecht voor zijn leven op de intensive care. Rechercheur D.D. Warren weet een ding zeker: er is meer aan de hand. Danielle Burton is een verpleegster die hulp biedt aan gewelddadige kinderen op een gesloten psychiatrische afdeling. Ze wordt achtervolgd door een familietragedie die bijna vijfentwintig jaar geleden haar leven verwoestte. Wanneer D.D. Warren de psychiatrische inrichting bezoekt, beseft Danielle dat haar nachtmerrie opnieuw is begonnen. Want zij vraagt zich nog steeds af: waarom heeft haar vader haar leven gespaard?

Allereerst wil ik even vragen of je ooit iets van Lisa Gardner hebt gelezen.
Is je antwoord nee, dan raad ik je aan om dat echt eens te doen!!
Hou je van de schrijfstijl van bijvoorbeeld Tess Gerritsen, Karin Slaughter of Lisa Jackson?
Dan zal deze dame je op een zeer aangename wijze verrassen!! Daar steek ik mijn hand voor in het vuur! (bij wijze van spreken natuurlijk ;-))

Haar serie boeken met in de hoofdrol de vrouwelijke Rechercheur D.D. Warren, een down to earth personage met ballen en een goed gevoel voor humor en zelfspot, zijn om op te freten!
Voor de thrillerfans, goede plots met het nodige zelfdenkwerk dat je prikkelt om steeds maar door te willen lezen met af en toe een wending die je niet aan ziet komen, heel erg prettig!

Ook dit boek dat geschreven is vanuit verschillende perspectieven geeft je inzicht in verschillende werelden.
Het recherchewerk, een psychiatrische afdeling voor kinderen die op de een of andere manier onhandelbaar zijn en vanuit een moeder die koste wat kost haar “opstandige” kind zelf wil opvoeden met alle gevolgen van dien.
Soms zou je je ogen uit je kop janken bij het leed van die kinderen en ouders, heel erg heftige en emotionele gedeelten.
Maar toch loopt er ergens een moordenaar rond die je (in je eigen gedachten) niet snel genoeg te pakken kunt krijgen …... kwestie van doorlezen dus!!! ;-)
Dat doorlezen is geen enkel probleem, Lisa Gardner lijkt wel aan te voelen wanneer je zelf een conclusie trekt, dan gooit ze er snel een ander perspectief of wendinkje doorheen ...erg flauw :-P

Ik doe niet aan sterren, voor de een is 3 sterren uit 5 al superb terwijl voor de ander 3 sterren net geen bagger is bijvoorbeeld (zoals ik laatst een hele discussie zag op twitter).
Maar aanraden doe ik haar wel! Met groot plezier zelfs!
En zoals gewoonlijk zeg ik er weer bij ….... smaken verschillen ;-)

©José '14

Uiteraard ook bij Bibliocenter ---> Spaar het meisje

Andere boeken van Lisa Gardner ---> KLIK

Lees en tril voorzichtig .......

2 opmerkingen:

 1. Ik krijg zo zin om hem weer te lezen :-) Ben nu De verhalenvertelster van Jodi Picault aan het lezen. Iets totaal anders maar ook heel erg goed. Tot nu toe ... moet dringend langer in mijn bed blijven liggen zodat ik wat door kan lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nu De Leugenaar aan het lezen van haar.
   Jammer dat het lente is, heb je net de winterslaap gemist!! :-P

   Verwijderen