vrijdag 2 mei 2014

Vandaag is Rood .....
Rood is een prachtkleur in al zijn schakeringen.
Kleur met de krachtigste uitstraling, de meest vasthoudende kleur die liefde, sensualiteit, passie en romantiek uitstraalt – houden van in al zijn facetten.

Maar ook de kleur van gevaar, dood en verderf, bloedvergieten, hitte en vuur.

Tegenstrijdige gevoelens krijg je er bij, zo ook bij het nummer dat ik deze week kies.
Ik vind het een prachtnummer en ja ik weet dat het een cover is van Harold Melvin en zijn Blue Notes (ook superb!!!!!), maar ik kies de versie van Simply Red.

Een must voor mijn (eventueel over een jaar of honderd ;-)) crematie.
Lugubere gedachte?
Nee joh, zoon en ik hebben eindeloze discussies/gesprekken over liedjes die je op je afscheid zou willen “horen” en dat kan nogal variëren van heel subtiele ballads tot het meest onnozele doch treffende nummer.
Kijk, ik weet dat wij een beetje veel op één lijn zitten qua muziek en we hebben eenzelfde (soms macaber ;-)) gevoel voor humor, dus ik ben er van overtuigd dat er geen waarheen-waarvoor of afscheid nemen bestaat niet repertoire voorbij zal komen op mijn laatste trip.
Maar dit is er een die ik zelf wel heel erg toepasselijk vind:

Als je me nu nog niet kent, zul je me nooit meer leren kennen ….  simply the truth ;-)
©José '14

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het geen lugubere gedachte wanneer je zo nu en dan eens beseft dat het leven niet eeuwig is, je bent gewoon down to earth en ik hou van dat soort mensen! Ik heb nooit aan dit lied gedacht maar ik vind het heel toepasselijk, zeker voor al die mensen die denken dat ze je gekend hebben. Gevoel voor humor maakt het leven net iets leuker, vind je niet?!

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Soms denken mensen je te kennen, maar nemen nooit de moeite om je ECHT te leren kennen ;-)
   Gevoel voor humor maakt voor ons ook de dood iets minder serieus, tenslotte gaan we allemaal een keer, de manier waarop en welke leeftijd maakt dan waarschijnlijk voor mij het grootste verschil.
   Without humor life is pretty lame ;-)
   Wij snappen elkaar ;-)

   Liefs terug!!

   Verwijderen
 2. Wow, wat een goede keuze zowel voor de kleur rood, als voor op het laatste moment die komt misschien ook nog wel op mijn (verlang) lijstje te staan, ja, ik ben dus ook vaak bezig met nummers die ik op mijn crematie wil laten horen en ik kan je vertellen er is meer na de dood, dat weet ik zeker. De dood zou veel meer bespreekbaar moeten worden dan krijgen de mensen waar het die dag om gaat, ook de uitvaart die ze zelf gekozen zouden hebben. Dus Johan weet echt al het een en ander van hoe ik het wil.

  Zeer goede keuze josè,
  Fijn weekend yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of er meer is na de dood daar ga ik nooit over in discussie, ik heb zo mijn eigen visioenen en theorieën ;-)
   Ieder mens denkt daar anders over en daar heb ik ook heel erg veel respect voor, en inderdaad bespreken wat je zelf wil is dan wel het minste dat je kunt doen. Hier ook voor iedereen duidelijk wat ik wel en niet zou willen ....
   Dood hoort bij het leven, geen ontkomen aan, dus je laatste trip kun je uiteindelijk zelf regisseren ;-)

   Jij ook een fijn weekend!!

   Verwijderen
 3. Mooie quote! En ja ...van wat ik al van je weet (en dat is nog niet veel :-)) vind ik dit wel een gepast liedje voor bij jou ... ooit ... dan ... maar eerst naar dat onbewoond eiland hé seg! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor .... OOIT ;-) Nog te veel plannen en wensen, maar je weet maar nooit :-(
   En dat eiland is een prachtig streven om nog maar even niet Simply Red te luisteren in besloten kring ;-)

   Verwijderen
 4. Clipje raakt me! Geen luguber iets, dat geklooi over de muziek bij je afscheid. Want zonder goeie muziek is het niks. Zegt meer dan 100 toespraken en zo. En het blijft een prachtige herinnering. Robert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Allemaal gelul en "ophemelen" in woorden ;-) Liefst een top 100 alleen in muziek, maar dat zal wel te lang duren ;-)

   Verwijderen