vrijdag 4 april 2014

Brabant

                               (Bron: Glow Eindhoven 2013 - Photographer: Claus Langer)

Vandaag is Brabant aan de beurt, zo'n beetje onze buren.
Vanuit hier ben ik al in een luttele 10 minuten de Brabantse grens over.
Brabant bekend om heel veel dingen, vooral gezelligheid, bourgondische instelling (denk aan worstenbroodjes maar vooral ook Bossche Bollen!!!)


Het Technisch vernuft en het artistieke/creatieve talent met in iedere van deze sectoren tal van goeie opleidingen, dan denk ik toch dat Eindhoven voornamelijk het kloppend hart is van de Tech, Design en Art -richting, denk bijv. ook aan Philips met zijn lampen, DutchDesignWeek, en dan denk IK weer meteen aan GLOW Eindhoven (voorbeeldfoto hierboven)
Maar roep je in de muziekscene: Eindhoven dan krijg je als eerste respons – Rockcity!!

In de tijd dat ik in Eindhoven werkte heb ik tal van superbands gezien in de Effenaar of Dynamo of gewoon in de zaak waar ik werkte ;-)
Er kwamen altijd 3 jongens hun haar laten doen (of koffie drinken ;-)) die samen een geweldig goeie psychobilly/rockabilly sound voortbrachten, The Caveman.
Hun style was natuurlijk hoe meer en groter de kuif hoe beter. En daar hadden we dan beton-lak voor zodat het allemaal goed bleef zitten.

Flashback: Caveman stond in het voorprogramma van The Meteors in de Effenaar (<---klik voor check ;-)) ergens in de mid-eighties (2 November 1984 zie ik nu ;-). Helemaal opgetuigd in kuif-style stonden we natuurlijk helemaal vooraan met ons team om uit ons dak te gaan bij “onze huisband”.
Gewapend met een grote (scheer)schuimtaart voor Marcel (gitarist) die ook nog eens jarig was. In die tijd trouwens, gebruikten we echt geen gel of mousse, dat was voor watjes ;-) We gebruikten altijd de originele Gillette scheerschuim als versteviger en dan als finishing touch de op maat gemaakte Kinki-Haarlak (a.k.a. betonlak). In zijn enthousiasme gooide volgens mij E. (of R. dat kan ook) de taart richting Marcel het podium op, dat was niet zo slim, alles zat onder het schuim. (klein minpuntje van de avond ;-).

De 3 jongens/mannen nu onderhand waren een mooi stel van tegenstrijdigheden qua looks en karakters en toch een super geheel qua geluid. Zelf was ik helemaal onder de indruk altijd van hun grote contrabas bespeelt door niet zo'n heul grote jongen (ben ff zijn naam kwijt, volgens mij Berto of in die richting) en hoe hij met dat ding tekeer ging alsof het een viooltje was qua gewicht en formaat, nog steeds een cool instrument trouwens! Jos die helemaal uit zijn plaat ging op zijn drumstel.
Ik heb ze natuurlijk ff gegoogled, ik kwam wel een heeeeel oude foto tegen uit een of andere krant van het drietal, maar de band is al jaren uit elkaar.


Ik heb me suf gespeurd maar kan alleen Marcel (gitarist/zanger) nog terugvinden die blijkbaar al heel lang in Bang Bang Bazooka speelt, de andere 2 van Caveman zijn voor mij spoorloos.
In een interview of ergens op een blog zie ik ook dat op een gegeven moment hun roady Arno bij een fataal ongeluk om het leven is gekomen (ook hij was altijd in de buurt voor koffie en mooie, maar sterke verhalen).
BBB heeft dan ook een album aan hem opgedragen en daarvan kies ik dan de titeltrack : True Rebel (waar Marcel zingt).
Ik vind hun credo ook wel heel stoer:-)
Too rough for Rockabilly; Too pure for Punk; too cool for Country; too hard for Rock; too Rock for Roll; too hot for your Honey; too sexy for your Sister and too fast for your grandma.
Rebelse periode die ik voor geen goud had willen missen …..Brabant - Eindeloos Inspirerend (voor mijn gevoel ;-))
©José '14

6 opmerkingen:

 1. Gaaf Josè hier ben ik ook wel dol op, op dit soort rockabillie muziek, doet em ook een beetje denken aan hoe heten ze ook alweer straycats of zoiets , contrabas, vetkuiven etc. Mooi verhaal heb je er weer van gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat ze het maar niet horen dat je het Rockabilly vindt, Psycho, dat dan weer wel ;-)

   THX!! Altijd leuk die muzikale vrijdagen :-)

   Fijn weekend!!

   Verwijderen
 2. Wel knappe mannekes zo te zien :-) Dat had ik nu toch graag gezien, zo helemaal opgetuigd in kuif-style :-) En ohhhh jeee, die Bossche Bollen!!!!! Wat ziet dat er lekker uit!! Fijn weekend! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet onaangenaam om naar te kijken inderdaad ;-)
   Kuif-style: Imagine hoog haar/wild, jeans/allstars/shirt ... zo simpel kan het zijn ;-)

   Jij ook fijn weekend al is het al half om nu : Enjoy! x

   Verwijderen
 3. Geweldig, zo heb ik mijn eigen ouwe provincie nooit bekeken. Gek is dat, dan vind je alles 'gewoon'...Ik zou er bijna weer terug gaan wonen, maar ik hou het toch bij Limburg, haha! Goeie weer, deze! Groetjes, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. THX!!! :-) Zo zie je maar dat iedereen op zijn eigen unieke manier alles bekijkt ;-)
   Nee joh, blijf maar lekker in Limburg, dat is toch supermooi!! :-)

   Verwijderen