donderdag 6 maart 2014

Triootje

Om alles even samen te vatten doe ik er maar even drie tegelijk, scheelt een hoop ruimte ;-)

In de reeks Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen had ik even een inhaalslag.
Dat vind ik dan het fijne van “even” geduld hebben, wachten tot je er twee achter elkaar kunt lezen.
En als je mijn naam uitspreekt in één zin met geduld dan heb je een erg vreemde combinatie, zeg maar gerust een contradictio in terminis ….. dus ik heb me flink zitten verbijten ;-)
Het stille meisje:
In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts één persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat…
                  
               =================================================================
De laatste sterft:
De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over.
De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian 'Rat' Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt.
Jane en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?


Moet ik nog iets vertellen over Tess Gerritsen? Lijkt me bijna niet nodig, maar vooruit dan maar ;-)
Tess is van Chinese afkomst en getrouwd met een Nederlandse-Amerikaan, vandaar de naam Gerritsen.
Ze heeft al behoorlijk wat boeken op haar naam staan, en niet de minste of geringste mag ik wel zeggen.
In feite kun je haar boeken onderverdelen in 3 reeksen/series.
 • Spannende Romantische Verhalen
 • Medische Thrillers
 • Rizzoli & Isles serie, inmiddels 10 stuks! En wat een heerlijk leesvoer deze laatste serie!
Ik had er dus 8 gehad en las nu nummer 9 en 10.
Het stille meisje en De laatste sterft.
In deze serie draait het om Rechercheur Jane Rizzoli en Pathaloog-Anatoom Maura Isles.
De dames leren elkaar via hun werk kennen (in de eerste delen uiteraard) en gaandeweg ontstaat er een hechte band tussen de beide powervrouwen.
Ieder boek is goed apart te lezen, maar begin je eenmaal aan 1 deel dan ben je ook zo verkocht.
Aanraders dus voor de zgn. Feel-Good-Thrillerfans (weet nog steeds niet of dit woord echt bestaat, maar gebruik het lekker toch :-P )


Dan nummer 3:
Onvoltooid verhaal van Tatiana de Rosnay (van bijv. Haar naam was Sarah, dat ik een meer dan mooi boek vond). :Onvoltooid verhaal:
Wanneer de jonge Nicolas Duhamel zijn paspoort wil laten vernieuwen, blijkt dit nog niet zo eenvoudig te zijn. Hij moet aan kunnen tonen dat hij Fransman is, en dan ontdekt hij tot zijn ontsteltenis dat zijn vader, Théodore Duhamel, officieel de Russische naam Koltchine draagt. Naar het verhaal achter deze naam kan hij slechts gissen, want zijn vader is op jonge leeftijd verdwenen tijdens een zeiltocht met zijn catamaran. Nicolas gaat op zoek naar zijn ware identiteit en komt uiteindelijk in Sint-Petersburg terecht. Aangedaan door wat hij daar ontdekt besluit Nicolas een roman te schrijven, gebaseerd op zijn persoonlijke zoektocht. De roman over een familiegeheim wordt een enorm succes, maandenlang prijkt deze bovenaan alle bestsellerlijsten. Gedurende drie jaar reist Nicolas de hele wereld over voor lezingen en optredens en hij raakt verslaafd aan alle aandacht en luxe die hem ten deel vallen. Inmiddels wordt er door zijn uitgever reikhalzend uitgekeken naar zijn nieuwe roman. Samen met zijn verloofde Malvina reist Nicolas naar een resort op een eilandje voor de Toscaanse kust waar hij in alle rust zijn nieuwe meesterwerk moet zien te voltooien. Maar in dit paradijs voor de happy few zijn veel verleidingen die Nicolas plotseling in een wel heel oncomfortabele positie dwingen.

Geen idee hoe ik dit eens anders kan zeggen dan: Sorry, ik kwam er niet in, ik kwam er niet doorheen en sorry, het blijft voor mij een onvoltooid verhaal c.q. boek. Niet snel zal ik een boek halverwege dichtklappen en staken maar nu dus wel.
Smaken verschillen uiteraard, de meningen zullen dus sterk uiteenlopen maar ik hou het voor gezien. Op zich denk ik dat Haar naam was Sarah echt haar ultieme hoogtepunt was met alleen in Nederland al meer dan een half miljoen exemplaren.
Helaas, pindakaas dus …..


Natuurlijk ook bij Bibliocenter!!

Tess Gerritsen – Het stille meisje

Tess Gerritsen – De laatste sterft

Tatiana de Rosnay – Onvoltooid verhaal


©José '14

4 opmerkingen:

 1. Feel-Good-Thrillerfan
  boeken verhalen genot
  nooit-genoeg-papier

  :-) begint het te lukken? Tel tel tel tel tel tel ...
  Bedankt voor de recensies, ik ga op zoek naar de dames rechercheurs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van Tess Gerritsen moet ik ze ook bijna allemaal gelezen, deze twee moet ik nog. Rosnay staat nog op mijn lijstje, maar misschien kan ik dan die beter inkorten tot alleen ''Haar naam was Sarah''.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb haar lijstje ook afgekapt ;-)
   Helemaal onder de indruk van Tess Gerritsen, echt de moeite waard!

   Verwijderen