maandag 17 maart 2014

Lisa Gardner - Verdwenen


Beschrijving:
Een wanhopige race tegen de klok
Voor ex-profielschrijver van de FBI Pierce Quincy is het het begin van een nachtmerrie: een verlaten auto op een eenzaam stuk snelweg, met een nog lopende motor, een tasje op de chauffeursstoel. Zijn echtgenote Rainie Conner blijkt verdwenen. Heeft een van de geesten uit Rainies verleden haar eindelijk ingehaald? Of is haar verdwijning het gevolg van een van de zaken waar ze aan werkte – een gewelddadige dubbele moord of het misbruik van een ernstig gestoord kind wiens lot Rainie erg ter harte ging?
Samen met zijn dochter, FBI-agent Kimberly Quincy, gaat Pierce de strijd aan met de autoriteiten, terwijl hij als een waanzinnige zoekt naar antwoorden op alle vragen waarvoor hij altijd bang was ze te moeten stellen…

Lisa Gardner, ontdekt via Trui zoals ik al eens eerder schreef, is een schrijfster die je meteen vanaf haar eerste zin weet in te pakken.
Ze heeft echt een heel erg vlotte schrijfstijl waardoor je geneigd bent om alsmaar door te lezen, tot je uiteindelijk een diepe zucht slaakt bij de laatste punt en het jammer vindt dat het boek uit is.
Heel erg knap dat iemand je zo in spanning kan houden.
Ze heeft naar mijn idee een heel beeldende stijl, dat is wat schrijvers bedoelen met : Show, don't tell. 
Geen opsommingen of saaie zinnen, maar een stripverhaal in pure woorden waarbij je de plaatjes zelf in je hoofd ziet of fabriceert. Of ik heb teveel fantasie, dat kan natuurlijk ook ;-)

Na het lezen van korte metten van deze schrijfster ging ik op zoek naar haar bibliografie en kwam uit bij Verdwenen als haar eerste boek, maar volgens mij klopt dat niet helemaal.
ZO zie je maar dat Wiki uiteindelijk toch je beste vriend is ;-)
Daar las ik dat ze ook onder andere pseudoniemen schrijft en ook series heeft met verschillende hoofdpersonages, dus ik was even van het spreekwoordelijke padje af.
Nou ja, boeiend ;-) Ik heb nog verschillende boeken van haar liggen en daar verheug ik me al bij voorbaat op, afzonderlijk ook prima te lezen. Ze verwijst in korte, duidelijke bewoordingen naar “vorige” belevenissen, makkelijk zat ;-)

Kortom, als je haar werk niet kent, voor een thrillerfan is ze echt een aanrader!!

Natuurlijk ook bij Bibliocenter te leen/reserveerbaar (ik heb de mijne nog thuis namelijk ;-))

©José '14

4 opmerkingen:

 1. Nooit teveel fantasie! :-) Ik hoop gauw naar de bib te gaan voor meer Lisa Gardner ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb: Leugenaar en Spaar het meisje nog op stapel liggen ...
   ben nu eerst bezig in : Ik ben pelgrim van Terry Hayes, blijkbaar de Must-Read van het jaar (beetje Baldacci -achtig vind ik het) :-)

   Verwijderen
  2. Ahja ik heb die ook al op mijn lijstje staan. Bij crimezone.nl staat hij op nummer 1 in de top 10. Ik ben benieuwd naar je waarschijnlijk weer fantastische recensie :-)

   Verwijderen
  3. Ik zag laatst dat ze in Amerika helemaal onder de indruk waren dat "Ik ben Pelgrim" hier in NL zo vaak positief getwitterd werd, blijkbaar dus toch wel goed. Ik ben pas een eindje op weg in het boek, Ebook is zelfs meer dan 900 pagina's, dus die recensie duurt nog ff ;-)

   Verwijderen