vrijdag 14 maart 2014

Noord-Holland

                       CD-Walhalla (bron:internet)


Als er 1 provincie is waar ik tureluurs van word qua muziek dan is het Noord-Holland.
Niet omdat ik niks kan vinden, maar juist de overvloedige keuze en de muziekstijlen waar ik weer eens niet uit kan kiezen omdat er ZOVEEL goeds vandaan komt!
Ga ik voor de heftige Garage-Punk van Claw Boys Claw die ik in de 80's in de Effenaar zag en compleet te gek vond, of misschien de Saxy Candy Dulfer die ik echt heel erg waardeer en die wereldwijd zoveel moois heeft gedaan dat ik er jaloers van zou worden, helaas kan ik niet saxen, dat scheelt ;-)
Of de coole sound van Pete Philly en Perquisite ----> Mysterie repeats is wel lekker! HipHop new style zeg maar ;-)
Jazz, soul, rock, old-skool disco of Rock-a-billy, you name it – they got it.
Ga ik voor De Dijk die al eeuwen supermuziek maken of voor de Jeugd van Tegenwoordig, geen idee, ik hou gewoon van TEVEEL muziek denk ik ;-)
Lange Frans of Ali B (nahh, die is te slick naar mijn idee ;-))
Nou ja 1 ding is zeker, de Palingsound is voor mij een absolute no-go …. brrrr!

Laat ik dan een zangeres kiezen die voor mijn gevoel uitstijgt boven de (ook zeeeeer gewaardeerde trouwens) Anouk en Ilse.
Haar stemgeluid draagt je over toppen van schoonheid die je hart, ziel en oren uiteraard laten stralen. Die in een klap al mijn haartjes overeind laat springen, kippenvel!
In feite begon ze in allerlei achtergrondkoortjes, voornamelijk bij Total Touch (Trijntje en Tjeerd, wie kent ze niet ;-)), maar op een gegeven moment kreeg Nederland toch wel door dat ze naar iets bijzonders luisterden dat echt wel op de voorgrond mocht in plaats van in de achtergrond.
Ik weet zeker dat je haar stem vaker hebt gehoord dan je denkt, omdat ze gewoon heel erg veel doet en deed. Van Gospelkoor naar achtergrondzangeres dus voor Total Touch, maar ook voor Candy Dulfer en Ruth Jacott bijvoorbeeld... naar eindelijk een eigen album in 2007 dat Finally heet, ja dat werd inderdaad tijd zeg maar ;-)
Ook treed ze tegenwoordig veel op met andere soulvolle dames zoals Edsilia, Trijntje, Candy en Glennis Grace (deze laatste is niet echt mijn ding, too much naast de schoenen zeg maar ;-)) onder de naam Ladys of Soul -----> I'll carry you

Toch blijft boven dit soulgeweld Berget Lewis voor mij de boventoon voeren!!

Haar single Aviator kies ik dan ….. Live bij Edwin Evers.

©José '14

8 opmerkingen:

 1. Het is nu tien voor tien 's morgens en ik klik op play... wat een dijk van een stem, ja met Berget heb ik IETS en om een ander uiterste te noemen... met Glennis heb ik NIETS! Dank je wel voor dit geniet momentje, mijn dag kan niet meer stuk.

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan ;-) Ik hield het nog netjes over GG ;-) Not my cup-a-tea :-P

   Liefs terug!

   Verwijderen
 2. Ik sluit me volledig bij barbara aan, glennis noppes maar Berget Lewis YEAHHHH, super zangeres die nu eigenlijk pas echt doorbreekt en terecht, goede keuze Jose.

  Liefs yvon...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nogmaals, ik parkeer hier geen slechte keuzes, of je moet een vraag hebben over wat ik niks vind natuurlijk ;-)
   Berget is superb!

   Liefs terug!

   Verwijderen
 3. Ik vind die Glennis zo eng.......maar Berget ja dat vind ik een geweldig 'wijf' met een dijk van een stem!

  Verder heb ik niets met Noord-Holland zelfs niet met AZ ;)

  Fijn weekend Jose, bedankt voor je support met mrs T

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL, eng? Gewoon creepy ;-) Berget rules!
   Ik heb ook niks met AZ!!! :-P

   En graag gedaan, kleine moeite - hoop dat het in the end (mooi nummer van Linkin Park ;-)) iets voor je oplevert, gewoon stug volhouden :-)

   Liefs terug!

   Verwijderen
 4. Een héééle muzikale provincie zo te zien :-) maar nog steeds niet de provincie waar ik op zit te wachten om mijn nummertje te laten horen ;-) als je het al niet zelf zal kiezen :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee op welke provincie je wacht, ik heb er nog maar 3 te gaan! Ben benieuwd!! :-)

   Verwijderen