zondag 18 januari 2015

Tess Gerritsen - Sterf twee keerTitel: Sterf twee keer
Genre: Thriller
Uitvoering: Paperback (320 Pagina's) en Ebook
ISBN: 9789044345544

Omschrijving:
Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

Over de auteur:
Tess Gerritsen is arts en een internationale bestsellerauteur. Ze verwierf grote bekendheid met thrillers uit de Rizolli & Isles-serie. In 2013 won ze de Crimezone Thriller Award en in 2014 schreef ze het geschenkboekje Incendio voor de Maand van het Spannende Boek.

Mijn leeservaring:
Grrr, volgens mij zat ik even in een periodieke leesdip. Ik ben in de afgelopen maand in verschillende boeken begonnen maar kwam niet heel erg ver of ik klapte ze dicht zo ver dat gaat met een E-reader ;-) En of dat nu aan dat dichtklappen heeft gelegen, geen flauw idee maar het ding begaf het ook nog eens. Nou weet ik ook wel dat een papieren boek fijner is, maar als je eenmaal een E-reader hebt kun je (volgens mij) ook niet zo goed meer zonder! Maar ik werd heel erg verrast door mijn zoon met een hagelnieuwe, hoe lief is dat! Superlief dus :-)
De combi nieuwe E-reader EN de nieuwe Tess Gerritsen was mijn ontdipping.
Fan ben ik van de Rizzoli & Isles serie boeken waarvan Sterf twee keer alweer het 11e deel is en voor een overzicht stuur ik je graag even door naar haar Wiki-pagina ----> KLIK

Jane Rizzoli – Rechercheur bij het Boston P.D. en Maura Isles – Forensisch onderzoeker (patholoog-anatoom), zijn door de loop der jaren heen dikke vriendinnen geworden en hebben echt al van alles samen meegemaakt zoals je in alle vorige boeken kunt lezen (en geloof me ze zijn echt allemaal de moeite van het lezen waard!!)
In dit boek word je allereerst 6 jaar terug in de tijd getransporteerd en beland op safari in de uitgestrekte jungle van Botswana in het donkere zuiden van Afrika. De safaritrip van 7 personen die onder leiding van een gids en een spoorzoeker back to basic gaan in een natuurgebied vol wilde dieren mondt uit in een spannende overlevingstocht waar de dieren niet eens het grootste gevaar vormen.

Wanneer in het heden in Boston een gruwelijke moord plaats vindt worden Jane en Maura geconfronteerd met allerlei misselijkmakende details die op het eerste gezicht te maken hebben met de jacht. Eigenlijk is dit wel de rode draad door het boek, de jacht – zijn voorstanders maar vooral ook de tegenstanders. Deze gruwelmoord is echter niet de enige en een verband zoeken is dan de eerste prioriteit. Alibi's die niet lijken te kloppen – achtergronden die vaag en duister zijn, identiteitsverwisselingen maar vooral een bange getuige die moet worden overtuigd mee te werken aan het onderzoek. Allemaal ingrediënten die je op het puntje van je stoel of bank houden, een echte pageturner dus weer.
Wat het voor mij iets extra geeft zijn de privé perikelen van de beide dames, hun levens zijn nou niet bepaald over rozen gegaan. Door hun samenwerking en misschien ook wel door het op het oog tegengestelde karakter, hun verschillende leefwijze, hun achtergrond en opvoeding zijn Jane en Maura toch zo sterk verbonden dat ze elkaar kunnen lezen en schrijven bij wijze van spreken. Een combi die de boeken (ook de tv-serie trouwens) zo geliefd maken en je iedere keer verrassen op een bijzondere manier.
Het was weer genieten en helaas ook weer in een zucht en een scheet uit.
We wachten gewoon weer op haar volgende! Geduldig …... ahum.

©José Januari 2015

8 opmerkingen:

 1. ik heb er al meerdere van haar gelezen en ze weet me steeds weer te boeien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal eens Merel! Verrassend en toch zo vertrouwd :-)

   Verwijderen
 2. Oh die klinkt wel als een aanrader zeker na een roman met kerstmoraal :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na een zoetsappig en moralistisch kerstverhaal mag de beuk er wel weer ff in ja! ;-)

   Verwijderen
 3. In een zucht en een scheet ... hahaha :-) Zoon kent de noden van de mama hé, superlief van hem! Ik ben nu echt echt in mijn laatste papieren versie bezig voor ik aan mijn e-readerrijkdom ga beginnen. Ik ben alvast een hoesje aan het haken, zo kan hij overal mee naartoe. Het is al even geleden dat ik nog een thriller las, de laatste 3 waren van het romantischere type ... tijd om het nog eens over een andere boeg te smijten. Maar eerst de Australische bruiden veilig naar de overkant brengen (boek: Zee van Verlangen van Jojo Moyes ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL, ja zo zeggen ze dat toch? :-P
   Ja zeker een kanjer van een zoon, ook zonder cadeautjes hoor ;-)
   Oh great minds think alike!! Ik heb zojuist (gister eigenlijk) Vier plus één van Jojo Moyes uitgelezen!! Heerlijk leesvoer weer! Zee van verlangen. ken ik nog niet dus die zal ook wel op mijn lijstje komen!
   Ben trouwens benieuwd hoe lang je papierloos kunt lezen - best moeilijk! ;-)

   Verwijderen
  2. Stttt! Ik moet straks naar de bieb mijn hobbyboeken binnenbrengen ... geef me de kracht om zonder boek buiten te gaan oh lord hahaha :-) xx

   Verwijderen
  3. Hahahaha!! SUCCES en gedraag je ;-) X

   Verwijderen