donderdag 29 januari 2015

Creatief tussendoortje


Soms heb je even een creamomentje nodig – broodnodig zelfs. 

Geen idee hoe het komt, maar iedere “winter” krijg ik neigingen om iets warms te maken. Is het geen sjaal of capuchonsjaal zelfs, dan MOET ik een of andere plaid of iets maken.
Heb je dat dan echt nodig vraag je je dan af? Nee joh, als er iemand het nooit en te nimmer koud heeft ben ik het wel!
Toch is er dan die drang en ben ik geneigd om even naar de Zeeman te gaan.
Waarom Zeeman? Nou in de eerste plaats landen die hete brei- of haaksels meestal na een tijdje in een zak of doos en kijk ik er niet meer naar om, zonde als je dat prachtig duur garen hebt gekocht – vind ik dan tenminste. Bij de Zeeman heb ik dan een bol, weliswaar 100 procent acryl, van 100 gram voor 0,99 euricent. Geen cent teveel toch?! ;-)

Ik kocht 8 bollen en dan brei ik voor de dikte met dubbele draad. 
Ik rol 2 bollen van tevoren al samen op tot 1 megabol zodat ik niet zit te klooien met 2 bollen die de hele tijd van links naar rechts liggen te hobbelen en dan in de knoop raken. Frustratie over knopen zijn dus vermijdbaar en voor mij (#Chaoot 1e klas) een reden te meer om eindeloos meters te maken met plezier.
Meters maken, gewoon met naalden nummer 8, eigenlijk stom want dan is het weer binnen 2 avonden af. Voor de variatie maakte ik er wat kabels in, verspringend en smaller of breder, zonder vooraf een strak plan. Dat is altijd mijn valkuil, onvoorbereid of zonder te tellen zomaar ergens mee beginnen. 
Maar verhip, dit keer kwam het zomaar eens een keer goed! :-P

Zomaar – een plaidblogbericht – omdat het vandaag en de komende dagen duchtig winters zou worden met sneeuw – ijzel en van allerlei p*kkeweer. 
Weer voorspellen is een kunst op zich volgens mij.
Mijn uitzicht op dit moment :
En mijn breisel natuurlijk – met een rand vasten eromheen gehaakt als afwerking.


Geniet van het weer, het is nog goedkoper dan een Zeemanbol.
(Ik krijg overigens geen cent betaald hoor voor dit op reclame lijkend schrijfsel – HELAAS – al was het maar in de vorm van een vrachtlading garen ;-))

©José januari 2015

8 opmerkingen:

 1. Ha ha, wat een leuk bericht! En wat een mooie kabelsjaal breide je! Nou hou ik helemaal niet van de Z eeman of de W ibra, maar ik begrijp wel je overwegingen! Pfff en dat weer? Het mag wel lente worden van mij. Ik hou niet van geglibber op de weg!
  Maar HEY, daar heb ik helaas niets over te zeggen!
  Mooi uitzicht trouwens.
  Dag, Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee liever geen geglibber!! Hier ook liever lente of herfst, maar dan moeten we nog ff wachten ;-)
   Dank je wel Hannah! :-)

   Verwijderen
 2. Mooie wolken en mooie sjaal! Goed bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan José, mooi breiwerk zo met die kabels.
  Geniet van de warmte die het geeft.

  Groetjes,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hilly! Met deze waterkou is het wel lekker inderdaad ;-)

   Verwijderen
 4. Verhip, hij ziet er supermooi uit! :-) (ik zie je nu voor mij worstelen met 2 verschillende bollen wol, helemaal verstrikt in de draden en zo klem dat je niet meer aan je e-reader kan die net dat tikkeltje verder op tafel ligt .... ;-) dus dat heb je goed opgelost zo samen gerold :-)). Schone kabels!! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bij mij gaat er altijd wel iets in de knoop of ben een bol kwijt die dan ergens vastzit onder de bank of zo ;-) Wie niet sterk is moet slim zijn :-P
   THX!! x

   Verwijderen