vrijdag 23 januari 2015

Open doekje
Deze week in de spotlight: #TheaterLiedje 

Nou vooruit dan, daar heb ik meer mee dan een musical eerlijk gezegd, waarschijnlijk omdat veel theatermakers in mijn ogen pure taal – en woordkunstenaars zijn, en daar hou ik wel van.
Het geschreven woord vertalen naar een voordracht die mensen op de een of andere manier raakt. Knap om dat voor elkaar te krijgen, dat wil ik ook wel als ik groot ben. 
Niet persé het voordragen (daar krijg ik vooralsnog het zweet van op mijn rug en voorhoofd ;-)) en al zeer zeker niet zingen want dan is zo'n zaal binnen no-time leeg, maar mensen laten genieten van mijn geschreven woorden, en geloof mij daar is nog heel veel oefening en inzicht voor nodig. Ik blijf proberen :-P

Zoveel theaterartiesten als er smaken zijn, zoveel kleinkunstenaars die mooie dingen doen, de keuze is weer fenomenaal. Maar zoals altijd (of in ieder geval héél vaak ;-)) kies ik weer voor het liedje dat als eerste door mijn hoofd schoot.
Van een multi-talentvolle dame die haar hand niet omdraait voor meerdere richtingen, van het maken van theater – televisie – radio (alhoewel ze daar pas mee gestopt is) – boeken schrijven en ga zo maar door.
Een mooi mens dat teksten kan laten leven, vooral dit specifieke liedje raakt me meer dan een beetje, gewoon omdat het zo eenvoudig lijkt maar zoveel diepgang heeft en voor iedereen op zijn/haar eigen manier te interpreteren is … briljant goed!


Uit haar stuk Hete vrede het liedje Mag ik dan bij jou....
Oh ja, je snapte natuurlijk al dat ik het over Claudia de Breij had neem ik aan ;-)
Hier een speciale versie die ik mooi vind, in duet met nog zo'n theaterdier - Paul de Leeuw.

 Fijn weekend allemaal en kijk eens om je heen of er iemand een schuilplaats nodig heeft …

©José Januari 2015

6 opmerkingen:

 1. Goede keuze Claudia de Breij, paul de leeuw dan minder. Dit lied hoorde ik voor het eerst via een vriendin, wiens moeder stervend was. Dit zou nl op haar uitvaart gespeeld worden, diep ontroerd was ik, gelukkig kan ik het lied nu luisteren zonder tranen.

  Fijn weekend Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk een goeie keuze, ik zet hier niets "ongoeds" neer naar mijn idee, tis tenslotte MIJN smaak ;-)
   Niks mis met Paul de Leeuw, hij heeft ook soms heel erg mooie liedjes.
   Soms heb je inderdaad van die liedjes die in je ziel gebrand zijn om de een of andere reden, dat maakt muziek zo uniek, het is een soort herinnerings-jukebox van je hersens .... en dat is super.

   Jij ook een fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Ik heb ook een bijzondere herinnering aan het lied van Claudia.
  Goed om weer eens te horen José, dankjewel.

  Fijn weekend,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Hilly, hoop dat het goede herinneringen zijn!

   Fijne week wens ik jou :-)

   Verwijderen
 3. Ik heb nog nooit van Claudia de Breij gehoord ... gat in mijn Belgische cultuur dus. Bedankt om me haar voor te stellen. En dat voordragen ... volgens mij doe je dat héééél goed, zenuwen op of neer. Je moet altijd een beetje zenuwen hebben om goed te presteren :-) Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, dat gat vullen we wel even op voor je hoor! ;-) Graag gedaan!
   Ohh, dat kan altijd beter, en je zult vast wel gelijk hebben, gezonde spanning zal wel goed zijn, zolang het zweet niet al te dik op mijn voorhoofd staat vind ik het oké :-P THX! x

   Verwijderen