dinsdag 2 december 2014

Lars Kepler - StalkerAuteur: Lars Kepler
Titel: Stalker
Uitgeverij: Cargo
Genre: Psychologische thriller
Uitvoering: Paperback (589 Pagina's) en Ebook
ISBN: 978 90 234 8880 4

Omschrijving:

Hij ziet je, hij filmt je, hij wil je .....

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en de opname vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer.
Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van een nieuw slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark.
Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en dit keer heeft de verdachte een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

De auteur(s):
Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun debuut Hypnose behaalden ze internationaal de bestsellerstatus. Van de boeken ronde de sympathieke Joona Linna zijn in Nederland inmiddels meer dan 350.000 exemplaren verkocht.

Mijn leeservaring:
Sluit alle deuren en ramen en check dat dubbel, doe dan je gordijnen stijf dicht en houd je oren ten alle tijden gespitst ….. want je voelt de aanwezigheid van de stalker!! En dat meen ik bloedserieus!
Voor de mensen die niet zo van het thrillergenre houden – blijf uit de buurt van dit boek want je wordt meegesleurd in een angstaanjagende klopjacht die behoorlijk op je zenuwen zal werken.
Oké, overdrijven is natuurlijk ook een kunst maar het is denk ik toch wel het spannendste boek dat ik dit jaar gelezen heb ;-)

De zoektocht is er een die bijna onmogelijk is, op hetzelfde tijdstip als de politie een link naar een YouTube filmpje krijgt, wordt er een moord gepleegd. De moorden hebben verband met elkaar en lijken op dezelfde manier te zijn gedaan als enkele moorden die jaren geleden zijn gepleegd. Maar die dader zit toch vast? Of zit hij toch onschuldig …

Hypnose moet uitkomst brengen maar het blijft allemaal vaag, piepkleine aanwijzingen moeten resultaten opleveren, de houvast dat ze op het goede spoor zijn.

Eigenlijk wil ik er niet eens meer over kwijt, dat zou zonde zijn als je het nog wil lezen! :-P
Hun eerdere boeken zou je kunnen lezen als je ze nog niet kent, maar het is geen moetje, dit kan prima apart gelezen worden.

Ik zal er voor het sfeertje wel even de trailer van het boek bijzetten, de tekst is Zweeds – maar geloof me als ik zeg dat je niet eens op die hele tekst let! ;-)
ALS je lijstje voor 5 december nog niet compleet is dan is ook dit (naast deze lijst) een meer dan aan te raden topper!!

Lees ze – maar hou ogen en oren open! 
Kippenvel tot op het bot.

©José December 2014


7 opmerkingen:

 1. Oeps, ik knijp mijn billen al toe en ik lees nog maar jouw recensie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dan staat je nog wat te wachten :-P

   Verwijderen
 2. Ik heb nog steeds 2 boeken van Kepler ongelezen in de kast staan. Ik moet daar toch maar eens aan beginnen en dan dit boek aan de collectie toevoegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL, verzamelaar ;-) Ik heb de anderen ook niet allemaal gelezen maar deze bleef me maar aanstaren ;-)

   Verwijderen
 3. ik vind de Zwemmer al zo eng...komt bijna jouw kant op hoor
  XXX Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen boek voor mij, maar wat ben je toch een kei om zo`n boek te vertellen, ik kijk tegenwoordig wel naar Stalker op tv een serie, waar ik soms al van schrik, nee geen slechte gedachte, maar ik zit dan zo in die serie, (bloosbloos).

  Groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wil zeggen dat het een goeie serie is als je er zo in zit ;-)
   Best eng ja, je voelt het in het boek ook tot op je botten ... super geschreven dus ;-)

   Groetjes terug!

   Verwijderen