zaterdag 20 december 2014

Borst

                            Bron: Google-PicsTe laat voor de #MuzikaleVrijdag dus maak ik er maar een #MuzikaleZaterdag van voor één keer ;-)

Deze week de laatste Lichamelijke – Connectie qua muziekjes en wel de #Borst

Laat ik daar eens een gedenkwaardige van maken voor iedereen die het nummer Jeremy van Pearl Jam kent, een van de meest gedraaide nummers van hun album Ten, (bijna) iedereen blèrt het mee maar enig idee wat er achter het nummer verborgen zit? De aanleiding voor dit opzwepende nummer is te triest voor woorden, een kwestie van aanleiding en gevolg, een reden voor dingen die mensen elkaar aandoen doordat ze zelf in feite geen leven hebben/hadden ….. actie – reactie van Jeremy, een 15-jarige jongen die thuis liefdeloos werd opgevoed – als je het überhaupt opvoeding mag noemen.


Zielloos, liefdeloos;
amper van zijn moeders borst.
Genegeerd en verwaarloosd,
vader voelde zich Vorst.

Duivel in zijn eigen wereld,
Koning van zijn imperium.
Pesten werd een handelsmerk
een pistool zijn medium.

Een jongen nog maar,
kansloos zonder eigenwaarde.
Een jongen nog maar,
het vuur dat hij innerlijk opspaarde.

De overbekende laatste druppel,
hij wilde niet worden vergeten.
Ongehoord, onopgemerkt;
hartverscheurende stille kreten.Hij zag dat het leven hem weinig te bieden had, maar wilde voor 1 keer in zijn leven iets doen waardoor hij de broodnodige aandacht kreeg – helaas wist hij geen andere manier en wilde waarschijnlijk niemand anders pijn doen.
Hoe jong – hoe onervaren – hoe onbegrepen.
Jeremy beroofde zichzelf van het leven, hij schoot zichzelf door het hoofd voor de ogen van zijn klasgenoten. Hij werd nooit vergeten …........................
Niet zomaar een liedtekst maar gebaseerd op het ware verhaal van Jeremy. De waarheid achter kleine verscholen krantenartikelen. De clip vertelt het verhaal op zijn eigen manier, maar nog doordringender met de muziek erbij.


 Fijn weekend en sta eens stil bij de minder gefortuneerden in deze wereld die niet weten wat het is om geliefd te zijn ….. 

©José December 2014

2 opmerkingen: