zaterdag 6 december 2014

Karen Rose - Wreed weerzien


Auteur: Karen Rose
Titel: Wreed weerzien
Genre: Novelle/Thriller
Uitvoering: Paperback (176 Pagina's) en Ebook
ISBN: 9789026137327

Omschrijving:
Wreed weerzien van Karen Rose is een thriller over wat er kan gebeuren als je elkaar na jaren weer opzoekt en er een groot geheim boven water komt.
Tijdens hun studententijd was er een hevige liefde. Nu, jaren later zijn ze elkaar uit het oog verloren, maar door een briefje in een jaarboek komt er een reünie tot stand. De liefde bloeit weer op. Maar ze worden in de gaten gehouden door iemand die nog iets van hen weet...

Over de auteur:
De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.

Mijn leeservaring:
Zoals ieder boek van Karen Rose dat ik tot nu toe las (allemaal dus ;-)) verslond ik ook deze weer binnen een mum van tijd.
Dat was in dit geval ook niet zo moeilijk, het is namelijk een novelle. Een novelle is eigenlijk het middelste broertje of zusje van een kort verhaal en een roman, ongecompliceerd – makkelijk leesbaar – maar evengoed weer uit voor je er erg in hebt. Niet overdreven veel karakters die je uit elkaar moet houden, maar een aantal hoofdrolspelers die te overzien zijn en die niet al een halve bagagerek aan verleden met zich mee torsen.
Lekker leesbaar, maar Rose zou Rose niet zijn als het niet spannend zou zijn!

Twee mensen die elkaar van de Universiteit kennen, toentertijd te voorzichtig om tegen elkaar uit te spreken wat ze voor elkaar voelen. Daardoor scheidden hun wegen en leefden ze verder zonder elkaar nog ooit te zien, laat staan te spreken.
Door omstandigheden vindt Emma op een gegeven moment een brief van haar oude vriend Chris en beseft dat ze dingen onbesproken hebben gelaten, hierdoor voelt ze zich schuldig en gaat naar hem op zoek.

Chris daarentegen krijgt met een moord te maken en probeert er alles aan te doen om met een rechercheur van de politie het motief te achterhalen en zo de moordenaar te ontmaskeren.

Als hun paden elkaar weer kruisen lijkt een romance het logische gevolg, opbloeien van oude liefde. Toch komt er een kink in de kabel doordat de moordenaar nog niet klaar lijkt te zijn met dat ene klusje...... spanning en een vleug romantiek, meeslepend – vurig – kortom niet weg te leggen!

Zoals Karen Rose zelf beschrijft in haar nawoord heeft ze deze novelle jaren geleden al geschreven. Toen ze eenmaal begon in haar nieuwe boek Over de schreef – dat in Mei 2015 zal verschijnen in Nederland – besefte ze dat de personages uit Wreed weerzien een belangrijke rol zullen spelen in dit nieuwe boek.
Het leek haar leuk om daarom eerst de novelle uit te geven zodat de karakters een “geschiedenis” zullen hebben.

Heerlijk leesvoer weer en te koop bij o.a. Bruna voor maar €4,99 voor zowel paperback als E-book.
#KerstTip misschien? ;-)

Mijn dank weer voor het recensie-exemplaar van Uitgeverij De Fontein!

Lees ze en wees voorzichtig als je soms een reünie aan het plannen bent ;-)

©José December 2014

4 opmerkingen:

 1. Zooo, nu weet ik ook wat een Novelle is, wist ik helemaal niet. Maar zelfs met niet zo veel bladzijden toch superspannend... knap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest het ook even voor de zekerheid nakijken, Wiki is mijn beste vriend ;-)
   Ja best spannend, en je vliegt er zo doorheen ;-)

   Verwijderen
 2. Je weet het zo goed weer te geven dat ik nu al kippevel op mijn armen heb... ik denk dat het voor mij te spannend is... brrr... Ik ben echt een sissi op dat vlak... Tegenwoordig weinig tijd om te lezen maar ik neem me voor om tijdens de kerstvakantie toch weer eens in de boeken te vliegen... misschien wel eentje van Karen Rose? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Kris, Karen Rose is niet al te heftig qua spanning, niet eng maar meer een Feel-Good_Thriller noem ik het maar altijd ;-)
   THX!!!

   Verwijderen