zaterdag 27 december 2014

Kerst-specia(a)l

                       Foto: Bron - Middenlimburgactueel


Kerst-specia(a)l

Was ik weer met een extra nieuws-bulletin ;-)
Nou ja een beetje speciaal project vond ik het in ieder geval wel moet ik zeggen. In het kader van krijg de zenuwen en bloos je rood kreeg ik wel een heel apart verzoek van Peter de Kievit.

Midden-Limburg Actueel gaat per 1 Januari ook tv-programma's maken en uitzenden op de zender van WeertFM ook met samenwerking van Weert de gekste.
Nu hadden Peter en Dion Huiberts (cameraman) het plan om een alvast een mooi kerstitem te maken, voor op de website dan wel.
Omdat het "Actueel" idee ontstaan is in Ospel – Gemeente Nederweert, bedachten ze een special over onze Burgemeester Evers.
Een mix van gesprekken met de Burgemeester, gezinnen waar hij toen hij aan zijn ambt begon aan tafel te gast was in de kerkdorpen, kerstliederen gezongen door koren uit de gemeente en een paar schrijvers (waar ik blijkbaar ook onder val – blijft een raar iets om van jezelf te zeggen ;-)) om gedichten ten gehore te brengen. Els Vaes en Resi Faessen (Resi behoort ook tot Schrijvers Kring Ospel!) en ik zei de gek.
Mij werd gevraagd om een kerstverhaal te schrijven met een aantal steekwoorden. Ik verwerkte er o.a. de volgende dingen in: De prachtige Groote Peel, een debacle over een nieuwe weg, problemen van kleine of grote importantie in de gemeente die ooit voorkomen, 2 bruggen die opgekalefaterd werden, maar ook de ramp met de MH17 waar een meisje uit onze gemeente en haar vriend het leven verloren. Ook zijn mondharmonica en liefde voor muziek vond ik niet dat mochten ontbreken, de blues en de betrokkenheid bij Moulin Blues.
Ook de zorg zal nog een heel issue gaan worden vanaf 1 januari als alle beslissingen bij de gemeenteraad terecht komen.
En als laatste het debat over nieuwe deuren en kozijnen die eigenlijk pas over een aantal jaren vervangen zouden worden in het gemeentehuis maar waar nu weer sprake is om het sneller te doen … kortom een scala van woorden die ik probeerde tot een logisch lopend kerstverhaal te formeren met de Herder – Burgemeester – als hoofdpersoon.

Hierbij de link naar het Kerst-item, het duurt ongeveer een uur.
Peter (ook medeorganisator van Ode aan het schrijven) als interviewer en Dion Huiberts maakten er een mooi geheel van.
Ik kan me voorstellen dat niet iedereen iets met onze gemeente heeft daarom even de punten waar Resi haar gedicht voordraagt op plusminus 47 minuten en
Mijn kerstverhaal (ik blijf het ook raar vinden om mezelf te horen en met mijn dikke kop in beeld te komen – gevalletje met de billen bloot – figuurlijk dan ;-)) begint op plusminus 51 minuten als algehele afsluiter …...

Nederweert op weg naar 2015 - 

----------->> KLIK

Schrik niet, maar luister en geniet van een mooie reportage.

©José
 


14 opmerkingen:

 1. Gaonmeteen loesteren reactie volgt nog, hahaha. des de grap van 2014 .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf José, heb het helemaal afgeluisterd en gekeken, jou kerstverhaal zat goed in elkaar en was mooi om naar te luisteren, (al voelde je je ongemakkelijk dat zag ik wel), je tv debuut is nu ene feit, dus ben benieuwd wat er nog meer op je pad komt.
  Chapeau ik doe het je niet na.

  fijn weekend yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nouuu ongemakkelijk ... :-P Blij al dat Resi en Els erbij waren, dat scheelde wel.
   En als het goed is neem ik het een keer van Piet over en roep in plaats van Oant Morgen - Tot Mèrge!! ;-)

   Verwijderen
  2. Hielemoal oké, klinkt auch schoeener, tit merge dan oat mone, mer evengoid petje aaf, waneer us tillevie debuut 2

   Verwijderen
  3. Oant Moarn klonk ook wel leuk, maar het wordt nu afgezaagd ;-) Debuut 2? Uhm een debuut maak je maar 1 keer, gelukkig ;-)

   Verwijderen
 3. Respect, Applaus, goed gedaan mooi mens!!! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor jouw kerstverhaal José.
  Dat licht willen zien, daar gaat het om.

  Groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dacht ik dus ook Hilly, als je maar het menselijk aspect probeert te vangen komt alles wel goed (hopen we dan ;-))
   Dank je wel voor je lieve reactie weer Hilly!!

   Verwijderen
 5. Smaakt naar meer .... ik voel het in mijn kleine teen :-) Je deed het schitterend dame!! x

  BeantwoordenVerwijderen