zondag 5 oktober 2014

Nieuwe voordeur ....

Soms heb je van die weken dat je van oor tot oor lacht, sterker nog, dan is die lach/glimlach er met geen hout af te slaan.
Dit was zo'n week dat ik bij mezelf dacht, ja super, zo lust ik er nog wel een paar (duizend ;-) ).

Ik win normaal nooit iets maar won bij Hebban zomaar ineens een machtig leuk boekje genaamd Mijn kookschrift van Gertrude van der Linden …. yay! Uitgegeven door NieuwAmsterdam. Waarvoor uiteraard DANK! 
Vol tips and tricks en genoeg ruimte om je eigen favoriete recepten in te schrijven, of in mijn geval wil ik die van mijn Oma er graag in zetten. Heel leuk idee lijkt me om dat boekje dan ooit een keer door te geven aan The Next Generation, het is maar een tip hoor ;-)

Ook weer een heerlijk thrillerdebuut van uitgeverij de Fontein viel op mijn zogenaamde deurmat.
A.J. Cross schreef In het niets verdwenen, een page-turner waar je hier mijn leeservaring van 
vindt.En ja hoor ik werd op de valreep (de 29e) van september ineens een halve eeuw jong!!
Blijkbaar hoor je dan ineens bij een club, want ik kreeg toch, in wat voor vorm dan ook, steeds te horen “Welkom bij de club!”.
En daarbij vroeg ik me dan meteen af of er ledenvergaderingen zouden komen, clubbestuur zou worden gekozen, moest ik ergens aan iemand contributie betalen en vooral …. wanneer is de eerste de beste feestavond dan wel!! ;-)
In ieder geval is het een feit dat diegenen die dit heuglijke aspect van het 50 worden met me deelden ervaring hadden …. dus conclusie, ik ben en blijf in ieder geval jonger dan de melder LOL.
Flauwekul natuurlijk, ik voel er niks van, je bent slechts zo oud/jong als je je voelt en dat is het belangrijkste.

Toch blijf ik met een vraagteken zitten, volgens Trui mag ik vanaf nu genieten van mijn nieuwe voordeur, naar mijn idee hebben we die toch al een aantal jaren, dus ik vermoed dat het in België gebruikelijk is om als je 50 word te zeggen: Geniet van je nieuwe voordeur …. en ik moet zeggen, dat klinkt aanlokkelijker dan iets met mosterd/Abrahams en Sarahs ;-)

Een kleine greep van groot plezier … inclusief mijn voordeur ....  versiert door mijn lieve familie die zo'n dag extra bijzonder maken en dat op zich is al iets om heel erg dankbaar voor te zijn, hun aanwezigheid!


Heerlijke geuren verspreid door bloemenprachten en mijn favo geurtje ;-)
Post in allerlei vorm : FB - Instagram - Mail - Appjes - SMS - en de tastbare en ook weer geurende post niet te vergeten!Héél erg lief van iedereen om me in welke vorm dan ook te feliciteren!!! Dank je wel dat je deze dag gedenkwaardig maakte ... xXx

©José '14


20 opmerkingen:

 1. Nou, men heeft je wel flink verwend, zeg!! Maar je wordt maar één keer 50 :) En helemaal waar: je bent slechts zo oud/jong als je je voelt!! Ik werd gisteren in de daarop volgende categorie geplaatst: De 60-plusser, al moet ik die in januari nog worden.... Er lag namelijk een uitnodiging voor de griepprik in de bus, bestemd voor 60 plussers en mensen die om gezondheidsredenen worden opgeroepen. Dat laatste is gelukkig niet aan de orde, BLIJFT ER MAAR ÉÉN REDEN OVER.....
  Maar we zijn zo jong als we ons voelen, niet????

  Fijne zondag nog,

  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja en ik werd ook maar 1 keer 35 of zo ;-)
   Hahaha, ja ze proberen je op een gegeven moment echt in bepaalde hokjes te duwen, of je wil of niet, maar goed dat je in ieder geval gelukkig gezond bent en dat getal is te overzien, zo meteen zijn we jonge 50-er of jonge 60-er ;-)

   Verwijderen
 2. Een nieuwe voordeur, weer wat geleerd! Wel en grappige ;) En wat ben je (terecht) verwend en dat kookschrift super leuk..
  Fijne week XX Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja keileuk dat kookschrift! Jij ook een fijne week Es! x

   Verwijderen
 3. Heerlijke verwennerij José.

  Van harte met je verjaardag, op naar de volgende gezellige, mooie en gezonde 50 jaar!

  Lieve groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hilly, ja ronde getallen zijn best mooi ;-)

   Verwijderen
 4. Het schijnt dat je vanaf je 50e in een paarse jurk mét een rood hoedje mag gaan lopen. En dán hoor je bij de groep van de vrouwen met rode jurken en paarse hoeden;-) Zoiets van; laten we eens gek doen nu het nog kan;-))
  Maar nog van harte! 1964 is een bekend jaar onder blogsters. Volgens mij ben je de derde die ik ken van de bloggers die 50 is geworden, waaronder ik....
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL, dat paars lijkt me wel wat, kleurt bij mijn ogen hahaha ;-)
   THX! Yes, goed bouwjaar zullen we maar zeggen! Ik voel me meteen nog meer verbonden met je, zijn we ook nog eens "clubgenoten" :-P

   Verwijderen
 5. Nogmaals van harte gefeliciteerd! Ehm ja herkenbaar, ik ken ook niet al Belgische uitdrukkingen en voel me af en toe lekker suf als ik een uitspraak niet snap hahaha. Blijft een heerlijk taaltje, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. THX nogmaals ;-) Ja heel erg leuke taal, klinkt veel lekkerder soms dan het hardere Nederlands.
   Maar ik weet intussen wat die voordeur betekent.
   Als je aan een nieuw "tiental" begint verandert het voorste cijfer, de zogenaamde voordeur ... geloof ik tenminste ;-)

   Verwijderen
 6. Wat een mooie voordeur! Lieve familie!!!
  Hiep hiep hiep alsnog!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb twee keer aan je gedacht... een keer te vroeg en een keer TE LAAT :) Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag... the best is yet to come! Natuurlijk is het winnen van dat leuke kookboek ook een felicitatie waard, dus dubbel feest.

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alsnog van harte gefeliciteerd met je nieuwe voordeur ;-)!
  Hoor je nu dan bij de voordeuren-club ? Veel liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL, ja ik ben nu erelid geloof ik ;-)
   THX Mirjam!! :-)

   Verwijderen
 9. Amaai, niet alleen een "nieuwe" voordeur maar ook nog eens een versierde voordeur :-) Fijn dat je zo'n heerlijke dag hebt gehad meid!! Helemaal terecht natuurlijk ;-) Liefs! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och hier ben ik helemaal te laat, saartje, die voordeur kon ik ook niet, zal inderdaad echt belgie,s zijn haha. Mara wat ben jij heerlijk verwend super toch. Ik hoor nog niet bij de club maar voel me alsof ik er helaas al jaren bij hoor, dus leeftijd zegt niet zoveel, dat blijkt wel weer.

  Liefs Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En toch hoorde ik van een Doospels iemand die het las dat de "voordeur" ook hier blijkbaar wel eens genoemd word.
  Strontverwend ben ik ;-)

  Liefs terug!

  BeantwoordenVerwijderen