vrijdag 3 oktober 2014

Niets menselijks is ons vreemd .....


 
De komende drie maanden gaan op de #MuzikaleVrijdag over het menselijk lichaam, althans bepaalde onderdelen van je lijf.
Dus een woord/onderdeel waar je dan een band/zanger/zangeres/liedje mee associeert, iets waar je kippenvel van krijgt ;-)
En daar zijn echt zoveel liedjes over gemaakt dat je door de bomen het bos niet meer zou zien, of door de vingers je hand bij wijze van.

Deze week: #Huid

Het grootste orgaan van ons lichaam met zijn talrijke lagen, sublagen en aanhangsels, en geloof me ik ken ze nog steeds van binnen en buiten (schooldingen blijven soms irritant lang hangen ;-)).

Maar het eerste waar ik muzieksgewijs aan denk bij huid is Skin, zangeres van Skunk Anansie.
Heel apart, herkenbaar stemgeluid en haar lyrics zijn echt verhaaltjes uit het harde, vaak Londense leven gegrepen. Rauwe emoties, pijn, verdriet maar ook liefde en geluk.
En natuurlijk ga ik niet voor het uitgemolken Hedonism of Weak, nee mijn favoriet is Secretly, en dan deze akoestische versie gewoon omdat het zo mooi is, tenminste …. mijn mening ;-)
Fijn weekend allemaal!! x

©José '14


10 opmerkingen:

 1. Ga ze alle drie even zoeken op you tube misschien ken ik ze maar ben heel slecht in tekst en muziek ,maar nu wel nieuwsgierig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks leuker dan youtube doorstruinen ;-)
   Meestal gebruik ik echt de eerste die me invalt en dat kan nogal variëren qua "genre" (eeeerg brede muzieksmaak) en smaken verschillen uiteraard, daar is niks mis mee ;-)
   Dank je wel Marloes!

   Verwijderen
 2. Ja prachtig, Hedonism en Weak kende ik inderdaad wel van Skunk Anansie, maar deze niet! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het leuke aan de #MuzikaleVrijdag, "nieuwe" muziekjes ontdekken ;-)
   Thx Maddy!

   Verwijderen
 3. Ahhh fijn onderwerp :-) En wel curieus wat er nog gaat volgen ;-)
  Ik denk bij huid direct aan Skin to Skin van Harry Belafonte en Jenifer Warnes (https://www.youtube.com/watch?v=IdR-dWQBKZ8). Geen idee hoe oud dat liedje is, maar dat komt nog geregeld in mijn geheugen opdraven, waarom weet ik ook niet, omdat ik het mooi vind zeker? :-) Een slowke x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ook mooi, zit te zwijmelen hier! ;-)
   En ik heb het even voor je opgezocht, het is uit 1989!! Maar goeie muziek is tijdloos toch?! :-)

   Verwijderen
 4. hehe , is ik ook weer na ene dikke week afwezig te zijn geweest. geweldig liedje kon haar niet, maar een genot om nar te luisteren kippenvel, haha

  liefs yvon....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja verdoeme, ik denk al waar blijft ze met haar commentaar! ;-) Grapje natuurlijk :-P

   Verwijderen