vrijdag 10 oktober 2014

Leven is vol verrassingen …


  
Tijdens het evenement Ode aan het schrijven, je weet wel, mijn voordraagdebuut ;-), kreeg ik na afloop de vraag van Karin (mijn partner in crime op het evenement) of ik wilde overwegen om me aan te sluiten als lid van hun schrijverskring.
Helemaal flabbergasted (en verrekte vereerd!) hakkelde ik als antwoord volgens mij iets in de trant van: Ikke? Wow, uhm ja, uh wat houdt dat in en jeej wat gaaf, leuk en andere inhoudsloze onzin volgens mij.
Gelukkig kreeg ik daarna nog een mail van haar met van allerlei info en de vraag of ik de eerstvolgende bijeenkomst wilde komen en daarbij meteen een paar woorden waarover we dan iets zouden moeten schrijven in welke vorm dan ook, gedicht of verhaal of wat er ook maar in je hoofd opborrelt (niks moet alles mag trouwens/eigen interpretatie is het leukste en ieder geeft daaraan zijn eigen invulling).
Nou, dat ik het gaaf vind om met steekwoorden te schrijven is hier wel bekend volgens mij, dus ik kreeg wel meteen ideeën bij de woorden.

Afgelopen woensdag was het dan zover, ik had sommige dames en de heldhaftige enige heer van het gezelschap al gezien bij het evenement en vluchtig kennis gemaakt. Toch vond ik het wel weer spannend want het moet toch op de een of andere manier klikken, wederzijds natuurlijk.
Maar als je het ergens NIET spannend of eng of wat dan ook hoeft te vinden is het wel bij deze groep enthousiastelingen. Wat een leuke avond was het en natuurlijk ken ik nog niet iedereen zo heel erg goed, maar ik had wel meteen het idee dat ik heel erg welkom was en voelde me toch al snel een beetje "thuis", al brak het zweet me toch weer enigszins uit bij het voorlezen van mijn schrijfsels ;-)
Superleuk en gelachen om een opgegeven woord en wat daaruit voort kwam qua schrijven.
En het varieerde nogal van gedicht tot kort verhaal, beschouwend of diepzinnig tot heel erg komisch en zelfs een retespannend kort verhaal.
Je krijgt na het lezen meteen een reactie, opbouwende kritiek, tips and tricks of bijvoorbeeld een idee om een kleinigheid te veranderen zodat iets beter loopt, kortom alles wat je eigenlijk in je achterhoofd meeneemt om te leren beter te schrijven, hoe gaaf!

Een groep van 8 mensen die (7 dames (een van de dames was helaas ziek) en 1 heer) variërend in leeftijd, schrijfstijl en gedachten met als motto: Schrijven is kijken met je ogen dicht (Remco Campert) vormen samen Schrijvers Kring Ospel en daar mag ik me zomaar lid van noemen.... geen idee wat jullie daarvan vinden maar ik ben best een beetje trots, blij en vereerd. En nu maar hopen dat ze me niet meteen al de volgende keer buiten gooien ;-)

Ik wil wel nog even vermelden (ja schaamteloos spammen noemen we dat ook soms;-)) dat ze een eigen blog hebben waarop met enige regelmaat een nieuw schrijfsel van een van de leden op komt te staan en omdat wij bloggers nu eenmaal megasociaal zijn zet ik hier nog maar even de link ----> KLIK
Als het goed is (en ik het goed begrepen heb) komt er ook binnenkort een gedeelte met korte verhalen bij te staan.

Diegenen onder mijn volgers die graag gedichten lezen of hieruit inspiratie willen halen, neem eens een kijkje zou ik zeggen en je mag eventueel ook volgen en reageren op alle schrijfsels natuurlijk, dat maakt bloggen/schrijven nou net zo leuk – interactie.
In mijn rechterkolom vind je het logo, de mooie inktvlek met de letters sko, daar kun je ook altijd op het plaatje klikken om naar het blog te gaan.

Ik zal als laatste nog even mijn limerick met een van de woorden hier plaatsen.
Het blijkbaar langste woord uit het Duitse woordenboek kregen we voorgeschoteld namelijk:
Eisenbahnknotenpunkthinundherschieber (oftewel een wisselwachter bij de spoorwegen).
Voor mij was dat meteen een reden om bij het langste woord, het kleinste dorpje in Duitsland te zoeken ;-)

                                                                Bron wiki: Handmatig bediende spoorwissel


Een Eisenbahnknotenpunkthinundherschieber uit Woquard,
was wereldberoemd, uiterst vermaard.
De wisselwachter kreeg het heen en weer,
kleinste dorpje van Duitsland, alsmaar op en neer
Hij spoorde niet, de oude grijsaard.


Schrijf en spoor voorzichtig, en maak er een verrassend weekend van!

©José '1414 opmerkingen:

 1. Hier mag je gerust trots op zijn josè, dat ze jou gevraagd hebben, nee super trots zelfs, een eer, lees hun schrijfsels wel altijd in het weekblaadje (als erin staan, niet altijd, dus wie weet lees ik er binnenkort ook wel eentje van jou, dan lijst ik hem in, haha) Eindelijk erkering voor je werk , dat boek komt er dan ook nog wel, daar ben ik niet bang voor.

  Gefeliciteerd en een onwijs leuke limerick

  Fijn weekend dat van jou kan niet meer stuk.

  groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boek?!? Doe eens ff rustig aan ja!
   Hahaha fijn dat jullie zoveel vertrouwen in me hebben, maar dat vertrouwen zal ik toch zelf eerst eens moeten vinden! :-P

   THX!! Jij ook een fijn weekend.

   Verwijderen
 2. Hahaha, goeie limerick!
  Gaaf joh, dat je zo'n leuke schijversgroep hebt gevonden.... Ze zijn vast heel blij om jou er bij te hebben!
  Jij ook een heel fijn weekend, liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik word er erg blij van en heb er zin in!! :-)
   THX Mirjam voor je mooie reactie!! Ook daar word ik blij van ;-)

   Verwijderen
 3. Ik lees je altijd met plezier en vind het leuk te 'horen' dat je doet waar je blij van wordt! En dat dat dan leidt tot deelname aan een groep, waar je nog blijer van wordt... dát is fantastisch! Ik denk dat ze met jou net zo blij kunnen zijn als jij met hen!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dank je wel Hannah voor je lieve compliment!
   Ben zelf ook heel erg benieuwd en leergierig, dus dat zit wel snor ;-)

   Groetjes terug!!

   Verwijderen
 4. Wauwh leuk hoor José!

  Ik ga zeker kijken op site van de schrijverskring.

  Veel succes en bovenal plezier bij het schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt leuk! En super dat je gaat rondsnuffelen, jij als woordkunstenaar ;-)
   Dank je wel Hilly!!

   Verwijderen
 5. Okééé, dat komt er van als je achterop geraakt met bloggen hahaha. Ik heb je net in je vorige blogje gevraagd hoe je avond geweest was ... nog nooit zo snel antwoord gekregen :-) Maar zoooo fijn!! Ik ben ook echt mee apetrots hoor!!
  Ik heb net een workshop 'werken rond theatertekst' achter de rug en daar hebben we ook gezien wat je met één tekst (of woord) kan doen, zo veel uiteenlopende dingen. Ik kan me voorstellen dat het heel leuk was (ohhh ik ben nu ook aan het stuiteren (lekker leuk Nederlands woord) van blijdschap voor jou :-) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach 1 geluk, de berichten blijven nog ff staan :-P
   Gaaf, dus we zijn allebei een beetje veel goed bezig Stuiterbal!! ;-)
   Lijkt me superleuk, maar theater dan ook weer veel erger, meer lef voor nodig bedoel ik dan!
   THX kanjer! x

   Verwijderen