woensdag 22 oktober 2014

A.M. Dean - De geheime sleutelAuteur: A.M. Dean
Titel: De geheime sleutel
Genre: Spannende boeken algemeen
Uitvoering: Paperback (384 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026132735


Omschrijving:
De geheime sleutel is een thriller vol complotten, samenzweringen en geheimen. Een must voor de liefhebbers van De Da Vinci code en Inferno.
Professor Emily Wess (hoofdpersoon uit Deans eerste boek De verborgen bibliotheek) probeert te achterhalen wie haar neef vermoord heeft. Tijdens haar onderzoek komt ze een gevaarlijke sekte op het spoor. Deze sekte doet er alles aan om een verloren gewaande sleutel in handen te krijgen waarmee de geheimen van de Nag Hammadi-geschriften ontraadseld kunnen worden. In een race tegen de klok reist Emily naar Egypte om te voorkomen dat deze sleutel in verkeerde handen valt. De tijd dringt want de veiligheid van miljoenen mensen staat op het spel.
Het heden en de geschiedenis op een geniale manier met elkaar verbonden.
'Een overtuigende en krachtige thriller. Intelligent, mysterieus en spannend tot op de laatste pagina.’- Goodreads.com *****
De geheime sleutel houdt je op het puntje van je stoel. Het verbindt de geschiedenis met het heden op een geniale manier.’ - Amazon.com

Over de Auteur:
A.M. Dean is het pseudoniem van een Britse professor in de Godgeleerdheid en Vroege Kerkgeschiedenis. Inmiddels woont hij in San Francisco. Daarnaast is hij priester in de Russisch Orthodoxe Kerk. Dit is het tweede boek van dezelfde auteur, het eerste is getiteld: De verborgen bibliotheek.
Verder is er eigenlijk weinig te vinden over deze schrijver, zelfs geen foto. Een echte pseudo dus.

Mijn leeservaring:
Een mustread voor de Dan Brown fans onder ons, zelf wil ik daar graag aan toevoegen dat het leest als een filmscript, een zoektocht, een avonturenfilm, een echt Indiana Jones gevoel kreeg ik bij het lezen.
Dat het als een filmscript leest komt voornamelijk door de korte hoofdstukjes waarbij boven ieder stukje de plaats van handeling wordt vermeld.
Daarbij neemt de schrijver steeds piepkleine terugblikjes op het vorige hoofdstuk als bepaalde karakters weer in “beeld” komen, waardoor het geheel een stuk makkelijker leest.
Het boek is gebaseerd op ware historische ontdekkingen en gebeurtenissen, tel daarbij op het eeuwenoude dualisme in geloof en de daarbij behorende strijd, de zoektocht naar geheime geschriften en hun onthullingen en je hebt een spannend beginpunt voor een goed verhaal.

De wereld moet verlost worden aldus een broederschap/sekte die nergens voor terugdeinst.

Als Emily's neef op brute manier vermoord wordt is het voor Emily en haar man van groot belang de daders op te sporen die op zoek zijn naar de geheime sleutel, de sleutel naar een eeuwenoud geheim dat als het in verkeerde handen valt, catastrofaal zal zijn voor de hele mensheid.
De race tegen de klok speelt zich in principe af gedurende 4 dagen, het uur U zal plaatsvinden op 4 Juli – Independence Day.
Tussendoor word je ook nog meegevoerd naar het Oude Egypte, het ontstaan van de machtige sleutel.
Het moet een samenwerking zijn tussen FBI, geleerden en hoogwaardigheidsbekleders, maar zitten daar ook leden van de Broederschap tussen? Wie spant met wie samen en wie werkt en mee en wie tegen?
Zal de sleutel uiteindelijk in goede handen vallen?

Je moet er even inkomen, vooral de namen die mensen in de “normale” wereld hebben en hun namen die ze in de Broederschap verwerven maar dat went al snel.
Daarnaast word je getrakteerd op mooie historische feiten die op een goeie manier verweven zijn met de fictieve avonturen van Emily en haar man en schetst het een goed beeld van het eeuwenoude debacle tussen aanhangers van verschillende geloven.

Niet de standaard thriller dus, maar een avonturenfilm in boekvorm die je naar verschillende oorden brengt.

Graag gelezen!!
Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor het recensie exemplaar!

©José oktober 2014


2 opmerkingen:

  1. Pruil ... waarom zijn er zoveel goede boeken!! Ik kies niet graag :-)

    BeantwoordenVerwijderen