vrijdag 7 februari 2014

Marelle Boersma - Ik volg jeBeschrijving:
Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar niemand je accepteert. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je uitnodigt voor een etentje, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal!!
Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.

Alsof ze er patent op heeft, Marelle weet je te grijpen, bij je lurven of bij je strot, dat maakt haar blijkbaar niet zoveel uit ;-)
Al in de eerste zinnen van de proloog kreeg ik een angstig, beklemmend gevoel op mijn borst.
Akelig echt beschrijft ze mijn “worst nightmare”, en dan wil je natuurlijk weten hoe je daar uit kunt komen.... niets eens het achtervolgen trouwens, maar dat lijkt me ook verdomde eng en onrealistisch, tot het je overkomt natuurlijk.
En als geen ander kan ze je zomaar laten denken DAT het je overkomt, je zoekt een uitweg, een oplossing voor Pien, want zoiets laat je toch zeker niet gebeuren??!!
Nou en of het gebeurt. Niet te filmen dat mensen iemand zo in een staat van blinde angst/paniek en uiteindelijk totale eenzaamheid kunnen pushen, onmenselijk!

Marelle Boersma schrijft altijd fictief maar wel met als achtergrond waargebeurde verhalen of gebeurtenissen, actuele misstanden in de maatschappij die ze aanhaalt.
Daarmee schetst ze zo'n realistische situaties dat het je raakt, of je nu wil of niet, het zet je aan het denken (en dat is best goed voor de mens, denken ;-))
Dit verhaal is ook weer gebaseerd op waarheid, “interviews” met twee slachtoffers van stalking leidden tot dit benauwend verhaal.
Al eerder las ik boeken van haar zoals bijvoorbeeld de Babymakelaar, Moederziel, Vals alarm, de thema's zijn uiteenlopend, maar altijd pakkend omdat je weet dat het in het echie ook gebeurt.
Makkelijk leesbaar en moeilijk weg te leggen …....

Gratis tip voor al mijn volgers: Kijk uit wie je accepteert op Facebook, Blogger of Twitter, je kunt wel veel vriendjes of Volgers willen, maar hebben ze wel allemaal iets goeds in de zin?? ;-)

Lees voorzichtig en kijk niet al te vaak over je schouder, je zou je nog dingen in je hoofd kunnen halen na het lezen van dit boek.

Bekijk/leen of reserveer gratis 1 (of meer) van haar boeken bij : Bibliocenter

©José '145 opmerkingen:

 1. Oh wat zou ik willen dat ik meer tijd aan lezen kon besteden, ik ga dit boek zeker op mijn lees lijstje schrijven. Ik ben ook enthousiast over de cover van het boek, natuurlijk vanwege het "uitgescheurde" effect :) Maar eerst ga ik op 3 maart een 'the art of photography outside the box" cursus volgen om o.a. Typograhy toe te passen op een foto.

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeej, lijkt me heel gaaf die cursus! Je bent dolenthousiast volgens mij, en je foto's zijn al zo prachtig altijd!
   Dus geen carnaval voor jou, maar cursus ;-)

   Fijne zondag lieve Barbara!

   Verwijderen
 2. Brrrrr.... maar ik ga hem zeker en vast lezen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en ik zie dat je Korte Metten aan het lezen bent ... ik hoop dat je hem goed vindt!

   Verwijderen
  2. Ja ik zit er middenin!! Echt wel spannend! Op de een of andere manier vind ik dan "buitenlandse" thrillers toch net een graadje spannender, geen idee waarom. Thx voor de tip weer! :-)

   Verwijderen