vrijdag 11 oktober 2013

VuurHet element vuur is op vele wijzen te interpreteren, iedereen heeft zijn eigen beeld of indruk.
Als je de vraag zou stellen aan een brandweerman zal die vol passie, vurig vertellen over zijn grootste brand bijvoorbeeld, een verstokte roker zal aan een aansteker denken en een stel verliefde of lievende mensen denkt dan natuurlijk meteen aan Sex on fire van KOL …. tis maar hoe je het bekijkt ;-)
Ik dacht eigenlijk iets groter, iets donkerder, iets dat lijkt op een inferno, een schrikbeeld.
Hoe vaak hoor ik oudere mensen niet zeggen, de wereld is kapot, gaat naar de verdoemenis of naar de hel. Al het kwaad in de wereld vergroten ze uit op TV, Internet of radio, je ziet en hoort ook zoveel ellende. Vroeger was er natuurlijk ook van allerlei miserie, maar zagen de mensen het niet zo in beeld als nu. Ik kan me er dus wel iets bij voorstellen als een oudere jongere zegt in een vurige conversatie: Weet je wat het is? De wereld staat in brand!!
Ja deze mensen die geleefd hebben en veel mee hebben gemaakt weten waar het leven echt om draait, veiligheid, gezondheid, geluk en liefde ….. niet het materialistische of het geneuzel of gemekker over onbenulligheden.

En daar komt dan Sarah McLachlan om de hoek kijken met haar warme stem die op haar fantastische manier verwoord en een clip maakte van maar een klein deel van de wereld waar het vuur brandt, de verschillen, het oneerlijke. Ons aanzet tot nadenken en relativeren, het is wel crisis, maar voor sommigen is het hele leven een crisis.
Mijn interpretatie, mijn gedachten …...

©José '13


6 opmerkingen:

 1. Wow wat weer mooi geschreven Josè, kan inderdaad zeggen ieder zijn ding want zo mooi kan ik het niet omschrijven. Ook je muziekkeuze is schitterend, lekker rustig nummer.

  Groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!! :-) Yep, indringend nummer!

   Verwijderen
 2. Mijn hart staat in vuur en vlam van emoties tijdens het beluisteren van deze clip... ik verbrand me niet, het verwarmd me, omarmd me. Ik sluit me helemaal aan bij jou interpretatie, prachtige lyrics!

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lyrics straight from the heart ..... vind hem ook prachtig! :-)

   Verwijderen
 3. Liedje sluit heel mooi aan bij wat je geschreven hebt. Mijn eerste gedacht was 'I'm on fire' van Bruce Springsteen maar dan hebben we het inderdaad over een ander vuurtje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Die jij als eerste dacht had Yvon ook, warmbloedige dames dus *grinnikt* :-)

   Verwijderen