vrijdag 4 oktober 2013

Vier elementen


Waar zou muziek zijn zonder de 4 elementen, sterker nog, wat zou het leven of de wereld zijn zonder deze 4 krachtpatsers? Niks – noppes – nada – niente – rien – nichts …. je snapt wat ik bedoel ;-)
Alles hangt in principe aan elkaar en wordt op de een of andere manier ondersteunt of versterkt door een basis, die basis van leven bestaat uit water, vuur, aarde en lucht.
Vier elementen waar duizenden (in het megakwadraat) liedjes over zijn geschreven of gezongen.
Niet zo verwonderlijk natuurlijk, visualiseer maar eens ieder woord afzonderlijk dan voel je de kracht die het uitstraalt, het cruciale, het onmisbare voor het leven, maar ook het alles verwoestende effect dat het kan hebben, of het uitsterven bij gebrek aan een bepaald onderdeel.

Deze week: Water.
Ja makkie, kies maar eens uit tig watergerelateerde liedjes die indruk maken.
Water, rivieren, regen, oceanen – knock yourself out. Ik zou er wel honderd willen plaatsen, bij wijze van spreken.
Maar dan is daar altijd weer de band die toch een tikkeltje meer raakt dan alle anderen …..

Tuurlijk, Oceans van Pearl Jam! ;-)

©José '13


9 opmerkingen:

 1. Ik ben mee fan! Ben benieuwd naar je verdere keuzes van liedjes. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een hoofd vol muziek moet er iedere vrijdag een toppertje uit ;-) Jullie ook fijn weekend/zondag!

   Verwijderen
 2. Oceans is in een woord prachtig! Ik ben geen fan van de 3J's maar hun lied WATERMENSEN past zeer zeker bij je water topic.

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk bekennen, ik zoek het eigenlijk NOOIT in die hoek qua muziek, het lijkt allemaal zo een pot nat vind ik altijd. Maar je hebt gelijk, de 3 J's hebben dan nog enigszins teksten die raken! En zeker watermensen is ook toepasselijk ;-)

   Verwijderen
 3. Meteen even de 3j`s erbij gezocht ook een geweldig mooi nummer. Kon het zo 123 niet maar ja die kop van mij kan niets onthouden zoals je al weet.

  Pearl jam was er eigenlijk nooit echt fan van maar begin de muziek dankzij jou wel steeds meer te waarderen, een schitterend uitgekozen nummer, wel weer leuk dat we beide op ocean uit kwamen.

  Liefs yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens dit plaatje zag ik ook maar toen dacht ik ik heb zo`n mooie waterfoto`s ga daar wat mee doen, nu dus nog van lucht, aarde die heb ik wle maar vuur volgens mij niet dus daar moet ik nog wta op verzinnen heb er nl schrik voor

   Verwijderen
  2. Pearl Jam heeft echt megamooie teksten, heb hier gekozen voor hun Unplugged versie, iets kleiner, intiemer dan de albumversie of een festivalversie. Echt gaaf trouwens die MTV Unplugged serie van verschillende groten der aarde ;-) Vrijdag komt hun nieuwe CD uit, YAY!!

   Denk dat iedereen bang is voor vuur, maar je kunt vuur ook anders interpreteren, passie bijvoorbeeld, daar kun je nauwelijks schrik voor hebben! *Grinnikt*

   Verwijderen
 4. Nog een late reactie van mij. Leuk idee, om de 4 elementen te koppelen aan liedjes.....Was "water" het eerste item???
  Pearl Jam is schijnbaar totaal aan mij voorbij gegaan. Ben meer een "kind" van de jaren 70-80. Bruce Springsteen met The River, Jacques Brel met Le plat Pays / Mijn vlakke Land ( hier vind je wel alle elementen, geloof ik) of Bram Vermeulen met De Steen (in een rivier op aarde).
  Ben benieuwd naar je volgende keuze.......

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja water was de eerste! Ik ben denk ik een kind van alle leeftijden, varieert echt heel breed!
   The River is idd ook mooi, die wordt volgens mij altijd als nummer 1 getipt als het over water gaat, daarom (tegendraads als ik ben ;-)) koos ik voor iets anders.
   Ja Jacques Brel vind ik ook prachtig, al zal niemand dat van mij verwachten, maar mooie teksten en zinnen heb ik nou eenmaal een zwak voor. ;-)

   Groetjes terug!!

   Verwijderen