zaterdag 26 oktober 2013

Rachel Hore - De naderende storm


Omschrijving:
Enkele maanden nadat haar vader Tom gestorven is, vindt Lucy Cardwell tussen zijn spullen papieren die erop wijzen dat hij op zoek was naar ene Rafe Ashton. Lucy wil het geheim van Toms queeste ontrafelen. In St. Florian (Cornwall) ontmoet ze de hoogbejaarde Beatrice Ashton, destijds een goede vriendin van haar overleden grootmoeder Angelina. Stapje voor stapje onthult Beatrice het grote familiegeheim. Het uitgebreide verhaal, dat Lucy's wereld enigszins door elkaar schudt, voert de lezer mee naar Londen, Cornwall en Frankrijk, naar de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en naar het verzet. Heden en verleden zijn in twee verhaallijnen netjes door elkaar geweven. Data boven de hoofdstukjes geven aan in welke periode de lezer zich bevindt.


Dit boek was een tip van Trui, en eigenlijk hoef ik aan haar duidelijke enthousiasme niets toe te voegen.
Maar wat was het een heerlijke verademing om na het lezen van Stoner onder te duiken in een meeslepend boek dat me vanaf het begin al in zijn greep had. Vooral door de mooi uitgewerkte personages!
Aangrijpend, romantisch, een beetje spanning en met hier en daar zelfs een brok in mijn keel, vooral als Beatrice zichzelf terug bevind in de gruwelijke oorlogsjaren. Echt een toppertje dat je ademloos uitleest. Beetje voorspelbaar, maar dat maakt het niet minder mooi.
Dank voor de tip dus Trui!

En voor wie wel van oorlogsboeken in de romantisch romansfeer houdt heb ik dan nog een tip die ik al langer geleden gelezen heb, maar die ik nog lang niet vergeten was.
Jenna Blum – Het familie portret, voor wie het nog niet gelezen heeft.

Beide boeken natuurlijk ook bij  Bibliocenter te reserveren/lenen:Enjoy!!

©José '13

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je hem al helemaal uit hebt! Het andere boek heb ik ook al gelezen, inderdaad ook echt de moeite! Ik blijf een beetje hangen in mijn boek, maar eerder van tijdsgebrek dan niet goed. Maar morgen mag ik een paar uurtjes de trein op, ik kijk er naar uit om weer verder te lezen, want mijn lijstje erna is nog lang, hééél lang :-)

    BeantwoordenVerwijderen