zaterdag 2 juli 2011

Food for thought














Zalmwraps:
Voor 2 personen of +/- 20 kleinere borrelhapjes

4 Tortilla-wraps
2 Eetl. Crème fraîche (light)
2 Eetl. Mayonaise
Verse dille of gedroogde dille
Rucola (1 zakje)
Gerookte zalm (zelf neem ik altijd +/- 1 ons per wrap)

Maak een saus van de crème fraîche en de mayo.
Breng op smaak met verse peper en zeezout en doe er flink wat dille in.
(Himalayazout is een heerlijke variant van zeezout trouwens;))
Verdeel de saus over de 4 wraps en doe er dan royaal de rucola op.
Leg daar bovenop de gerookte zalm.
Rol hem op, draai strak in huishoudfolie en leg minimaal 2 uur in koelkast.

Eenvoudig te maken, maar superlekker.
Als lunchgerecht, borrelhapje maar ook als avondmaaltijd, zeker als je eens geen zin hebt om te koken of snel al iets van te voren klaar wil hebben.

Smakelijk... (zeker weten;)) 

©José '11 

5 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me inderdaad heel erg smakelijk. En zo gemakkelijk te maken. Zelf hou ik heel erg van vis, en zalm in het bijzonder. Tom is niet zo'n liefhebber, maar wie weet! Gaat hij overstag als hij dit proeft... Zo niet, dan ga ik mezelf eens lekker verwennen! Ik ga het zeker eens proberen.

    Groetjes, Toos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Toos,
    Je kunt de zalm ook eens vervangen door Beenham! Dan doe je door de combi mayo/Crème fraîche nog een lepel scherpe mosterd (of milder als je dat liever hebt). Dan heb je een makkelijke variatie die niet zo vissig smaakt;)Ook lekker!

    Geniet ervan! Groetjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jummie, dit ga ik zeker proberen. Ik was al weg van gerookte zalm, wat na rondtrekken door Noorwegen nog verder versterkt is. Mooie tip!
    Laat nog horen hoe het smaakt! Groetjes, Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Robert,
    Daar hebben ze volgens mij ook de lekkerste in Noorwegen ;) Eet smakelijk!

    @Toos,
    Graag gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen