donderdag 21 juli 2011

James Patterson – De vijfde vrouw


Volgens Bol:
In haar vrije tijd doet politie-inspecteur Lindsay Boxer wat ze het liefst doet: shoppen met haar vriendinnen, in dit geval advocaat Yuki Castellano en Yuki's moeder Keiko. Maar plotseling stort Keiko ineen en ze wordt met spoed naar het San Francisco Medical Center gebracht. Haar conditie verbetert gelukkig snel, maar enkele dagen later overlijdt ze toch nog volkomen onverwacht. Ze heeft de verkeerde medicijnen toegediend gekregen en is overleden aan een hartaanval. Dan blijkt dat het niet de eerste keer is dat patiënten die genezen leken, alsnog op onverklaarbare wijze overlijden in dit ziekenhuis.

Alweer het vijfde deel in de: Womens Murder Club serie.
Onomstotelijk feit: Ik ben verslaafd aan de boeken van James Patterson (geloof ik;)).
Stuk voor stuk pageturners die vol intriges, spanning en humor zitten.
Ieder hoofdstuk (Van gemiddeld 2 pagina's) lijkt wel een cliffhanger te bevatten. Je weet nooit wat er ineens weer gebeurt, je probeert het zelf wel te ontrafelen, maar het aantal keren dat je fout denkt is best groot.
Razend knap vind ik het om zo te schrijven dat je lezers vanaf de 1e letter tot en met de laatste geboeid blijven door de directe manier van schrijven, geen overbodige poespas qua woorden en natuurlijk de onverwachte wendingen die je voor je kiezen krijgt.

Zeker in mijn persoonlijke top 10 dus deze Mr. James Patterson, inclusief zijn boeken natuurlijk;)
Ik heb het 6e deel al hier thuis liggen, ja hey, ik zou eens zonder zitten en afkickverschijnselen krijgen, dat moeten we niet hebben! 

©José '11 


1 opmerking:

  1. Een echte aanrader zo te horen (of te lezen eigenlijk..) Bij het volgende bezoek aan de bieb eens James Patterson opzoeken of zonodig reserveren!!

    Groetjes, Toos

    BeantwoordenVerwijderen