Aardappelsalade met Vinaigrette
1 Kilo vastkokende aardappels
2 Eetlepels azijn (naar keuze)
6 Eetlepels olijfolie
1 Gesnipperd uitje
Flinke theelepel mosterd
Verse bieslook en Peterselie
(Mag ook gedroogde, vers is lekkerder)
Peper
Zout
Kook de aardappels en maak ondertussen
alvast de vinaigrette door:
Azijn/Ui/Mosterd/Peper en zout te
mengen.
Meng daarna met beetjes de olie er
doorheen, goed roeren tot een glad “papje”.
Voeg de bieslook en peterselie toe.
Als de aardappels net
gaar zijn giet je ze af.
Even droog laten stomen en dan zo warm
mogelijk in schijfjes of blokjes snijden.
Meng de vinaigrette door de nog
lauw/warme aardappels.
Omdat ze nog warm zijn absorberen ze
alle toegevoegde ingrediënten als een “spons”.
Laat het geheel even afkoelen en bewaar
dan in de koelkast. Na een uurtje (of 2) zijn de smaken heerlijk
ingetrokken!
Je kunt zelf eventueel eens
experimenteren met andere kruiden, een ander soort azijn of
olijfolie, augurk doe ik er ook wel eens doorheen.
Heerlijk bij bijvoorbeeld BBQ of met
een lekker stuk vlees en groenten als avondmaaltijd, of bijgerecht
bij een koud buffet.
Eet ze! ;)
©José '11
Lijkt me erg lekker. Alleen ui is hier taboe...
BeantwoordenVerwijderenNu maar hopen dat het zomers wordt, want zo'n salade vraagt toch om een beetje zon, toch????
Groetjes, Toos
@Toos: Hopen op zomer inderdaad, lijkt hier wel herfstvakantie ;)
BeantwoordenVerwijderenUi taboe? Misschien kun je door lente/bosui vervangen, geen idee of dat ook taboe is. Of fijngesneden preiringetjes, ik roep maar wat.