vrijdag 29 augustus 2014

Idyllisch

                       Bron: Wallpapers

Deze MuzikaleVrijdag: #Vogels ... want daar zit muziek in ;-)


Idyllisch

De laatste zonnestralen produceren een schittering op het zacht kabbelende water als ze haar sandaaltjes uittrekt en op blote voeten langs de vloedlijn loopt.
Het verkoelende briesje kriebelt haar benen als het haar jurk speels beroerd.
Ze voelt het frisse mulle zand tussen haar tenen doorglippen bij iedere stap die ze zet.
Serene geluiden strelen haar oren als ze even stilstaat om te kijken naar de vuurrode bal die langzaam aan de horizon verdwijnt. De kracht van de natuur, het overweldigende van het onvoorspelbare, de eindeloze cirkel van het leven.
Als ze zich omdraait treft de aanblik van hun idyllische plek haar als een mokerslag.

Het genieten was begonnen, de fase van samen beschikken over een zee van tijd voor elkaar en de ultieme droom beleven. De herfst van hun leven vieren, de winter als toekomst.
Per toeval vonden ze hun droomplek. Het houten huis met de prachtige veranda, verscholen in een bosrijke omgeving, aan een klein privéstrandje met een eigen houten aanlegsteiger.
Niet meer in al te beste staat verkeerde het, maar in hun ogen het mooiste huisje dat ze ooit hadden gezien. Liefde op het eerste gezicht voor beiden.
Het zelf opknappen voelde als een kind op zien groeien, van weerloos afhankelijk naar een krachtig, bekoorlijk resultaat.
De dag dat ze er uiteindelijk introkken was alsof hun beider zielen nog meer samensmolten, het gevoel van thuiskomen was magisch.
Hun dagen waren gevuld met lezen, genieten van muziek, lange wandelingen in de fabelachtige omgeving. De tochtjes op het water, het ontdekken van nieuwe plekjes die nog onaangetast waren door mensenhanden. Maar vooral hun liefde en het genieten van elkaars nabijheid, de woordeloze gesprekken op de schommelbank op hun veranda, een aanraking of blik was genoeg om te horen en te zien.

Maar hun cirkel werd bruut doorbroken, een onverwachte manoeuvre, het leven nam een andere wending.
Ze had zijn kou gevoeld al voordat ze wakker was. De verandering had haar hart doen verstenen, de droom werd een nachtmerrie. Ontwaken maakte het alleen maar echt, ze wilde blijven slapen, slapen zo diep als ook hij voorgoed deed.

Langzaam slenterde ze terug naar het huis, hun cocon.
De wind stoeide zachtjes met de bladeren van de omringende bomen die een schuilplaats vormden voor allerlei prachtige schepsels die muzikale odes leken te brengen aan de natuur.
Ze liep de drie treden op en liet zich krachteloos op hun bank zakken terwijl een eenzame traan zich vanuit haar ooghoek een weg baande over haar gerimpelde wang.

Het getjilp werd luider, leek vlakbij.
Een prachtig roodborstje landde op haar linkerschouder, een dappere daad voor de anders zo schuwe vogeltjes.
Het eindeloze gepiep leek over te gaan in een staccato van muzikale klanken, klanken die op woorden leken, gezongen vol affectie.
'Ga door met leven, volg je eigen spoor, open de kamers van je hart.' 

                       -----------------------------------------------------------------------------------


Integer, maar rakend tot aan je ziel …. Little bird van Jazzanova met het prachtige stemgeluid van José (what's in a name;-)) James.
©José '14

Vlieg en zing voorzichtg, fijn weekend allemaal! x4 opmerkingen:

 1. Het loopt anders dan verwacht, een ander spoor doet zich voor...
  De roodborst hoe krachtig het stemgeluid uit zo'n klein keeltje.

  Prachtig verhaal José.

  Groetjes,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hilly, omdat het leven altijd verrassingen in petto heeft, en soms minder aangename - helaas :-(

   Groetjes terug! :-)

   Verwijderen
 2. Wat weer ene geweldige verhaal, helaas de muziek deze keer voor mij dan wat minder.

  BeantwoordenVerwijderen