woensdag 9 juli 2014

Klassiekers .....

Sandra van Sandra schrijft en leest heeft een geweldig leuk thema bedacht voor mensen die graag lezen en het niet alleen bij de nieuwe(re) boeken willen houden.

Augustus – Klassiekersmaand!

Wie kent ze niet, de leeslijsten van de middelbare school, de gevreesde boekenlijst met louter literatuur waar je dan ook nog eens over overhoord werd door een leraar van het desbetreffende vak.
En nee, in mijn tijd helaas nog geen internet waar je allerlei feiten en weetjes kon opzoeken, of complete leesverslagen c.q. uittreksels.
Gewoon lezen en maar hopen dat je de belangrijkste punten uit een boek haalde.
Het lezen vond ik helemaal niet erg, alleen had ik voor mijn eindexamen vier talen en al met al was dat toch wel een berg boeken (voor iemand die liefst alles op het laatste moment deed ;-)).
Marga Minco – Het bittere kruid was het meest gelezen boek, ook het dunste boek op de lijst, dat verklaart een hoop! Toch heb ik ook graag de dikkere pillen gelezen, van W.F. Hermans bijvoorbeeld de donkere kamer van Damokles of Jan Wolkers met zijn Turks fruit of mijn geliefde Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman, verslonden heb ik deze laatste! 
Bedenk me nu dat ik die ook nog wel eens kan lezen!

Op haar blog stelde ze de vraag of er mensen zijn die ook een klassieker willen lezen, en nee je hoeft niet perse een recensie of verslag te maken, maar gewoon aangeven op haar blog of je mee wil doen en na het lezen een reactie te geven WELK boek je hebt gelezen, en eventueel wat je er van vond - als je wil …
En aangezien ik wel van een uitdaging hou heb ik tegen haar gezegd dat ik best een klassieker wil lezen maar dat zij – Sandra dus – me maar een auteur en titel in de maag moest splitsen ;-)

En surprise surprise, ze heeft zelfs een uitgever bereid gevonden om dit idee te ondersteunen, ze stelden zelfs een aantal lees-exemplaren beschikbaar.
Vandaag stond de pakketjesdame voor mijn deur met een prachtig boek!
Van Uitgeverij De Bezige Bij kreeg ik een boek dat zelfs twee jaar ouder is dan mijzelf (zegt ook wel iets over mij natuurlijk!). Het in 1962 voor het eerst uitgebrachte: De Verwondering van Hugo Claus!


Dank jullie wel dus De Bezige Bij en natuurlijk Sandra voor het geweldige initiatief!
Heel erg blij word ik hier van :-)En voor diegenen die graag meedoen, lees --->  hier meer over Augustus Klassieke Literatuur Maand.


*Maakt een vreugdedansje*

©José '14

8 opmerkingen:

 1. Zo avontuurlijk was ik dan weer niet. Ik heb zelf de boeken maar uitgekozen :). Ik hou het op de Engelse klassiekers. Wel heb ik er vier klaar liggen, dus daar ligt bij mij de uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou me dunkt dat jij avontuurlijk bent met je 4 Engelse klassiekers Kim!! Ben heel erg benieuwd naar welke! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een onwijs leuk artikel #bloost Heerlijk dat je het boek al binnen hebt, gaaf!!! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb me net volger gemaakt van Sandra en ga eens piepen ... misschien ook wel iets voor mij :-) Als het maar geen Ernest Hemmingway is :-) Hugo Claus, ooohhh je mag een Belg lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa! Gaaf hè! Dus als Ik er de Noegabollen (LOL, jouw woord :-P) van begrijp dan schakel ik jouw hulplijn in hahaha!
   Zeker ook iets voor jou, en je mag zelf kiezen hoor welk boek! :-)

   Verwijderen