vrijdag 18 juli 2014

Jilliane Hoffman – De snijkamerTitel: De snijkamer
Genre: Literaire thriller
Uitvoering: Paperback (363 pagina's) en Ebook
ISBN: 9789026128844

Beschrijving:
Het lichaam van een verdwenen studente wordt gevonden in een vuilcontainer. Een afschuwelijk einde voor een jonge vrouw, maar dat is nog niets vergeleken met de horror die zij heeft moeten doormaken in haar laatste uren: gedrogeerd en gemarteld voor het plezier van een online publiek van zieke sadisten.
Rechercheur Manny Alvarez en de jonge, ambitieuze assistent officier van justitie Daria DeBianchi moeten samenwerken om de zaak op te lossen. Hun onderzoek legt een nieuw patroon bloot tussen een verbijsterend aantal onopgeloste moorden en vermissingen door het hele land – en hun enige aanwijzing is de getuigenis van veroordeelde seriemoordenaar William Bantling. Hij is persoonlijk bekend met de gruwelijke praktijken van de organisatie achter deze misdaden. Bantlings informatie is te koop: hij wil zijn terdoodveroordeling ongedaan gemaakt zien. Maar voor Manny en Daria is dit pas het begin van de nachtmerrie, en wat betekent dit voor officier van justitie C.J. Townsend?

Over de auteur:
Jilliane Hoffman werkte als officier van Justitie in Miami, waar ze vooral werkte aan zware misdrijven. Ze was adviseur voor Justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken. Haar thrillers Vergelding, De laatste getuige, In een vlaag van waanzin en Doodsangst zijn regelrechte bestsellers.

Mijn leesbeleving:
Toen ik de cover zag was ik meteen geboeid, heel erg benieuwd naar het verhaal.
Zo verontrustend als Kathy Reichs en zo verslavend als Karin Slaughter vermeld de cover al.
Natuurlijk denk ik dan altijd, dat zal ze toch eerst eens moeten bewijzen die Jilliane ;-)
Ik had nooit eerder een boek van Jilliane Hoffman gelezen, maar ik geloof dat ik iets gemist heb en met terugwerkende kracht haar vorige vier boeken ook ga lezen!
Wat een intrigerende schrijfstijl, alsof je naar een film zit te kijken waarbij je zelf de beelden visualiseert of produceert.

Meteen al in het eerste hoofdstuk zie je de werkwijze van een player, een flirt die heel anders zal aflopen dan je verwacht (of eigenlijk wel verwacht?!? ;-)).
Om je daarna een partij kippenvel te bezorgen waarbij je echt zelfs die allerkleinste haartjes overeind voelt komen. Macabere taferelen, sadistische marteling en mishandeling. 
Luguber, maar je weet in je achterhoofd ook wel dat er echt van zulke zieke geesten over deze aardbol lopen.
Hoe kom je zo'n organisatie echter op het spoor en nog belangrijker ...
HOE krijg je ze achter de tralies?

Manny en Daria moeten zich in allerlei bochten wringen om bewijs te verzamelen, op een dusdanige manier dat de Staat een sterke zaak krijgt om het niets en niemand ontziende tuig achter slot en grendel te krijgen zonder slapende honden wakker te maken.
Wat verbindt deze zaak met al die andere gruwelijke zaken en wat voor rol speelt officier van justitie C.J. Townsend in het geheel?
Sluimerende spanning die op bepaalde momenten ineens keihard omslaat in nagelbijtende onrust in je lijf, om dan weer te veranderen in een beklemmend onderbuikgevoel waarbij ik probeerde om halve bladzijdes over te slaan om maar eerder te weten wat er ging gebeuren (maar heb mezelf even toegeroepen: doe normaal en lees gewoon alles! ;-))
En dat alles was de moeite waard.
Een boek dat je niet snel weglegt, een beetje gruwelijk, retespannend, soms ongelooflijk creepy en zelfs een vleugje romantisch. Zo hoort een echte thriller te zijn …. toch!!??
De snijkamer is sinds vorige week uit, als het net zo'n wereldwijde bestseller wordt als haar andere boeken, dan weet je dat je te maken hebt met een meer dan getalenteerd schrijfster!!

Extra info:
Dit boek is het derde boek waarin C.J. Townsend voorkomt, maar het is niet nodig (wel gaaf voor de nerds onder ons ;-)) om de andere 2 boeken (eerst) te lezen.
Het eerste deel heet:  Vergelding en is nu voor een boterzacht prijsje van 4,99 als Ebook verkrijgbaar!! (Vakantietip?)
Het tweede deel heet: De laatste getuige nu voor 9,99 als Ebook.
Haar twee andere standalones zijn: Doodsangst en In een vlaag van waanzin.

Weer méér dan graag gelezen voor Uitgeverij de Fontein Romans en Spanning.

Veel leesplezier wens ik jullie, onder het genot van een heerlijke zomer …

©José '143 opmerkingen:

 1. Ik voel nu al die onrust in mijn lijf, alleen al van je recensie te lezen ... merci voor de andere titels! TIJD ... waar ben je!!!??? Ik wil lezen!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Me too, in hart en nieren ;-)
   Graag gedaan, denk dan kun je eens flink door je "nieuwe" bieb struinen voor titels ;-) X

   Verwijderen