zondag 30 september 2012

De klant is koning .....

Tegenwoordig krijg je van ieder zichzelf respecterend bedrijf, winkel, tankstation of wat dan ook een klantenkaart, een pasje of een stempelkaart. Blijkbaar vinden ze het prettig om je korting te geven, of je te kunnen laten sparen voor bepaalde cadeauartikelen die je dan weer met korting of bijna gratis kunt kopen.
Mij lijkt het dan handiger om maar meteen alle prijzen te verlagen, maar ja ik ben maar een eenvoudige klant die volgens hunnie niet snapt wat de bedoeling achter die verlokkelijke, attractieve bonus en niet-gratis-maar-wel-stukken-goedkopere-aanbiedingen-excessen is. 

Nou, echt wel.
Klantgegevens.
Ja ik weet ook wel dat dat al lang bekend is bij iedereen ;-)
Maar het moet toch echt niet gekker worden.
Neem bijvoorbeeld die superhandige aan een kant als spiegel bedoelde klantenkaart van het Kruidvat. Wat een uitvinding, altijd een spiegel bij de hand!!! Jammer dat ie na een paar keer in en uit je portemonnee doen zo dof is als een mistige novembermorgen, maar hun bedoeling was goed!!;-)
Je spaart punten waar je vervolgens weer artikelen voor kunt uitzoeken.
Je activeert het hele geval online, vult je gegevens in en voilà – sparen maar! 
 
Ze weten blijkbaar ook precies wat je nodig hebt en gebruikt, aangezien ze iedere week een aanbieding naar je mail sturen die op jou van toepassing is (diezelfde aanbieding geldt overigens voor alle pashouders).
En wat schertst mijn verbazing, ze denken zelfs aan je als je jarig bent!!
Ja ja, ik was gister jarig (48 – voel je verder niks van hoor;-)), en ik kreeg een lieve mail om me te feliciteren en meteen 30 bonuspunten gratis er voor noppes bij. Lief hè.
Maar wacht dat was nog niet alles! Ze voelen echt aan wat je als 48-jarige vrouw niet zou willen en kunnen missen op je verjaardag!!
Als pièce de résistance kreeg ik een kortingsbon voor Valdispert Overgang Totaal!
Man man man wat was ik blij! Zoiets prachtigs heb ik nog nooit gekregen.
Ik hoop dat ik hem nog een tijd kan bewaren voor als ik daadwerkelijk in de overgang ga komen ooit.
Geloof me, als je zo'n mail krijgt zou je spontaan opvliegers krijgen en het zweet breekt je gegarandeerd uit. Misschien zou ik ze dan kunnen slikken om die innerlijke rust na het lezen van dit lieve mailtje weer terug te krijgen.
Kruidvat, ik bedank jullie voor het leukste, liefste en meest goed op de persoon afgestemde, toepasselijke cadeau. (*trekt nu lichtelijk sarcastisch een wenkbrauw omhoog*)
Benieuwd of die dingen ook helpen tegen afknappers …...


©José '12 
  
(Blogger doet weer kunstjes met lettergrootte - excusez moi;)) 

4 opmerkingen:

 1. Allereerst wil ik je natuurlijk van harte feliciteren met je verjaardag. 48 geworden.. je komt pas kijken.... In januari mag ik hier 10 jaar bij tellen, maar je bent zo jong als je je voelt, zegt men altijd.
  Wat betreft je "cadeautje", ik vraag me nu ernstig af wie ze bij het Kruidvat op marketing hebben zitten.... Misschien moeten ze haar/hem op hun verjaardag eens feestelijk trakteren op een bijscholingscursus!! Misschien dat je dan volgende keer een kortingsbon krijgt voor een lekker geurtje..

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Toos!! Age is inderdaad just a number.
  Hahaha, we dachten hetzelfde, korting op een geur of voor mijn part een fles douche-, of badschuim was leuker geweest;)
  Geen idee of er überhaupt iemand nadenkt bij de marketing of dat ze per "leeftijdscategorie" misschien gesponsord worden? Ik vond het in ieder geval een raar iets om te "schenken".
  Maar ja, een gegeven paard mag je niet in de bek kijken zeggen ze ;)

  Groetjes terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi José,

  Ja wie kent ze niet de kortings-cards en zgn. goed bedoelde felicitatie mails. Maar op een regenachtige dag als vandaag, heb ik toch genoten van je "Kruidvat" post en zelfs mijn lachspieren hebben hun dagelijkse oefening gekregen. Jouw post zou eigenlijk een plek moeten krijgen op hun website of nog beter bij het tv programma "De werled draait door" onder de topic "Flater van de week".

  But... last but not least: HARTELIJK GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lief mens!!! :-)

   Verwonderde me erover dat ik er geen gratis anti-rimpelcrème bij kreeg ;-)

   Liefs terug!

   Verwijderen