maandag 17 september 2012

Esther Verhoef - Tegenlicht


Beschrijving:
Vera Zagt heeft het niet gemakkelijk gehad als kind. Haar moeder zat vaker in een psychiatrische inrichting dan dat ze thuis was, haar autoritaire vader behandelde haar alsof ze een van zijn rekruten was en gepest worden op school was ook eerder regel dan uitzondering.
Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Ze is inmiddels twintig jaar samen met Lucien Reinders, een succesvol ondernemer. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotograaf en haar huis - het Fort - zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt.
Wanneer de relatie met Lucien onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er meer dingen waardoor ze langzaam maar zeker de controle verliest. Vera zal zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken. Vera moet leren leven en vertrouwen krijgen. Maar is het daarvoor niet te laat?


Met dank aan Els van het Bibliocenter voor de tip. Want het was echt een prachtig boek!
Het aangrijpende verhaal van Vera verteld in heden en verleden.
Hoe pestgedrag op school, het overweldigende autoritaire gedrag van een vader en daardoor het essentiële gemis van een moeder het leven van een kind dusdanig kunnen beïnvloeden dat ze daar haar verdere leven de gevolgen van ondervindt en het als een loden last in haar “rugzak” meesleept.
Je voelt haar eenzaamheid met vlagen als een koude mist door je lijf trekken en zou haar het liefst in je armen drukken en stevig knuffelen. Maar ja het is fictie, maar wel verdomd goed geschreven!!
En waarschijnlijk komt het ook veel vaker voor dan we denken, achter iedere voordeur schuilt een verhaal zeggen ze dan ooit.

Ontroerend en meeslepend …. bijzonder.


Voor eventuele beschikbaarheid of reserveer gratis: Bibliocenter

©José '12

2 opmerkingen:

 1. Ambo|Anthos uitgevers17 september 2012 om 14:33

  'Tegenlicht' van Esther Verhoef is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2012! Je kunt op dit boek stemmen via onderstaande link:

  https://nspublieksprijs.nl/boek/tegenlicht

  Ambo|Anthos uitgevers

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik al meteen gedaan toen ik hem uit had!! :)
   Wens haar heel veel succes ...

   Verwijderen