vrijdag 9 september 2011

Mo Hayder - RitueelVolgens NBD|Biblion recensie:
Inspecteur Jack Caffery (uit 'De behandeling' en 'Vogelman') is de hoofdpersoon in deze thriller van Mo Hayder. Caffery woont en werkt nu in Bristol waar hij hoofd van het onderzoeksteam is dat onderzoek doet naar de herkomst van een hand die in de haven is gevonden. Volgens Phoebe 'Flea' Marley, hoofd van het politieduikersteam, is de hand onlangs afgehakt en leefde het slachtoffer waarschijnlijk nog. Een dag later wordt de tweede hand gevonden. Naast dit onderzoek dat hen in contact brengt met de Bristolse onderwereld en met hekserij en andere rituelen in de Afrikaanse gemeenschap, zijn Caffery en Flea beiden bezig met hun eigen verleden. Caffery worstelt nog steeds met de verdwijning van zijn broer en zoekt de Wandelaar op, Flea probeert contact te krijgen met haar bij een mysterieus ongeluk omgekomen ouders. Een meeslepende, duistere thriller met een intrigerende plot waarin verschillende verhaallijnen mooi in elkaar overlopen. Goed geschreven, met zoals gebruikelijk bij Hayder de nodige ijzingwekkende details, en zeer spannend tot op het zenuwslopende af soms.

Weinig aan toe te voegen, het leest heerlijk weg! 
Beetje creepy af en toe, maar dat mag de pret niet drukken!

©José '11

2 opmerkingen:

 1. Alweer een aanrader, zo te horen... Als ik het even niet weet, kan ik op jouw blog altijd een keuze maken. Ik heb net deel 2 van de "Hudson" reeks van Virginia Andrews uitgelezen. Het heeft even geduurd voordat het boek aanwezig was in de bieb.. Net het deel dat je moet hebben is er dan niet. Op naar deel 3!!

  Groetjes, Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Toos: Hahaha, ja weer een toppertje!;) Maar als je van Virginia Andrews houdt, vind je de boeken van Erica James ook prachtig denk ik. Mo Hayder's boeken zijn wat meer bizar, soms zelfs wat luguber.

  Dat vind ik ook altijd een nadeel bij de bieb, liefst wil je alles in 1 ruk achter elkaar lezen.
  Ben daarom ook een hele tijd niet geweest, was eerder geneigd ze dan maar te kopen. Sinds een paar weken pas weer lid. Maar je kunt ze wel reserveren gelukkig. Scheelt misschien wachttijd;)

  Groetjes, José

  BeantwoordenVerwijderen