vrijdag 16 september 2011

Mo Hayder - HuidBeschrijving:
Een meedogenloze killer vilt mens en dier....
Als op een warme ochtend in mei het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden bij een verlaten spoorweg net buiten Bristol, wijst alles op zelfmoord. Maar rechercheur Jack Caffery twijfelt. Hij verdenkt iemand anders, een rover die zich voortdurend verbergt, ongezien huizen insluipt en hem dicht op de huid zit. Caffery is voor het eerst sinds lange tijd bang.

Hij krijgt hulp van politieduiker Flea Marley. Zij begint zich af te vragen of hun relatie niet meer is dan puur professioneel. Dan ontdekt zij iets in haar persoonlijke leven wat alles verandert. En deze keer kan niemand haar helpen, zelfs Caffery niet...

Een spannende opvolger van “Ritueel”.
Veel wendingen en situaties die niet lijken wat het zijn.
Toen ik het uit had dacht ik, ja dit is pure fictie, zoiets zou in 'real life' nooit gebeuren.
Maar aan de andere kant zou het ook zomaar een verhaal uit de krant kunnen zijn, omdat er nou eenmaal meer gekken los lopen dan vastzitten zullen we maar zeggen.
Blijkbaar is het niet echt een van haar betere boeken, maar ik vond ze beiden, “Ritueel” en “Huid”, meer dan lekker weglezen. Smaken verschillen uiteraard, gelukkig;)

©José '11

3 opmerkingen:

 1. Ik hou van van dit soort boeken, Even kijken of hij al bij de bieb te krijgen is.
  Fijn weekend.
  groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik dit zo lees, niet echt mijn smaak denk ik. Alhoewel zo'n verhaal als boek te verkiezen valt boven een film. Een crimi vind ik wel spannend, maar dan niet te veel bloed graag!
  En je weet het niet meer, fictie en werkelijkheid lopen steeds meer door elkaar...

  Groetjes, Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Bianca: Ik zou eerst Ritueel lezen dan;) Zijn al wat oudere boeken van haar. Maar de moeite waard! Jij ook fijn weekend!

  @Toos: Inderdaad liever het boek dan de film, ik vind de geluiden die je er gratis bij krijgt in de film het alleen maar enger maken;)
  Helemaal eens, je hoort steeds vaker dingen die "niet te filmen" zijn... Groetjes terug!

  BeantwoordenVerwijderen