zaterdag 10 september 2011

Erica James – Verborgen talentOmschrijving:
Dulcie Ballantyne had van tevoren al bedacht dat er uiteenlopende mensen op een schrijfclub af zouden komen, dus wanneer ze het initiatief neemt om 'Verborgen talent' te beginnen, is ze voorbereid op de gevarieerde groep die haar omringt in haar zitkamer in Bloom Street.
Beth ziet op tegen het leeg-nestsyndroom als haar zoon vertrekt naar een universiteit in een andere stad, maar zij is vastberaden om haar vrije tijd te vullen met schrijven.
Jack, de plaatselijke makelaar, heeft afleiding nodig: zijn vrouw heeft hem verlaten om bij zijn beste vriend in te trekken.
De zeventienjarige Jaz komt uit een groot en overheersend gezin, maar zij zondert zich graag af om te schrijven.
Victor is een eigenzinnige betweter, die naar eigen zeggen de bestseller heeft geschreven waarop iedere uitgever zit te wachten...
Ze hebben gemeen dat ze willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en dat ze van schrijven houden, maar geen van allen zijn ze van plan om de anderen in hun leven toe te laten. Dat geldt evengoed voor Dulcie zelf: ze heeft al jaren een liefdesrelatie met een getrouwde man.
Maar wanneer de schroom verdwijnt, ontstaan de eerste vriendschappen en komen ze tot de ontdekking dat ze eigenlijk best open staan voor elkaar.

Vijf totaal verschillende mensen, ieder met hun eigen verleden, angsten, complexen, liefdes en hoop. Vijf mensen die een liefde voor schrijven hebben. Of het nu is om dingen van zich af te schrijven, denken dat je een bestseller-auteur bent of gewoon een huis-, tuin- en keukenschrijver die het simpelweg leuk vind om iets op papier te zetten. Deze gemeenschappelijke hobby/liefde brengt hen bij elkaar.

Sprankelende roman vond ik het!
Het principe dat je nooit iemand zomaar klakkeloos, bevooroordeeld, zult leren kennen, komt hier mooi naar voren. Verder kijken dan je neus lang is dus, never judge a book by it's cover. De ware mens leren kennen voor je al iemand bij voorbaat een stempel geeft of een stickertje....

Genoten van haar mooie schrijfstijl weer!

©José'11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten