vrijdag 10 april 2015

Zet hem hard ….
Of niet natuurlijk ;-)

Deze week eindelijk eens een muziekstijl waarbij ik niet hoef liggen rondstrooien met “keutelmuziek” zullen we maar zeggen. Nee deze week past meer in mijn straatje ook al heeft zelfs dit straatje een stukje verboden in te rijden omdat het daar zelfs voor mij te hard gaat ;-)

#METAL – LICA zo, klaar zou je denken ;-) 

Maar nee, zo makkelijk kom je deze week niet van me af!
Alhoewel dit een wel een van mijn favorieten zou kunnen zijn – ook het nummer The Unforgiven als je het toevallig aan durfde klikken vind ik geweldig naast veel van hun andere songs.

Nou moet je weten, dat vind ik tenminste, dat we hier in huis met 3 personen (soms ook 4 met schoondochter erbij) wonen waarvan er maar 1 het niks vind, maar die wordt dus overruled qua smaak in muziek door 3 typetjes die wel van het betere werk houden zeg maar. Daarbij zitten zoon en ik vaak op een lijn en kunnen we soms eindeloos over muziek doorkwekken en dat gaat vaak alle kanten op. 
Kijken we samen soms naar DVD's die muziek-gerelateerd zijn zoals bijvoorbeeld een must voor Metal-fans :
Metal – A Headbanger's Journey (----> KLIK voor trailer) 

of de docu over Lemmy (-----> KLIK voor trailer) en zeker niet te vergeten - 

de Twenty movie van PJ waar ik helemaal blij van wordt (----> KLIK) – alhoewel dit natuurlijk geen echte heavymetal is …

Daar begon van de week dus een gesprek met zoon over – waar is de dunne scheidslijn tussen rock - hardrock en metal precies?
Geen idee, geen vaststaand gegeven of het moet zijn dat je puur op de snelheid, het agressievere ritme en de zwaardere versterkers en het wat duistere geluid afgaat – maar wie echt wil (durft te) luisteren naar de meeste teksten vindt vaak heel erg mooie op het dichterlijke af geschreven teksten.
Maar metal is zoals je hierboven op de foto ziet een verzamelnaam voor vele genres die ook niet allemaal aan mij besteed zijn zoals de Death – Trash of Blackmetal bijvoorbeeld, die versta ik soms niet eens ;-)
Maar de gemiddelde metal kan ik wel waarderen. Zeer zelfs.
Het typische vind ik ook als je nagaat waar de scheidslijn zich bevindt je zomaar een hoop metalbands hebt die een bezetting hebben en waarvan er dan ook 1 of meerdere in een wat “softere” band spelen, ik noem maar even een voorbeeld:
 Corey Taylor die in Slipknot en Stone Sour zingt en dat verschil is alleen al uiterlijk goed te zien ;-) en zo zijn er nog wel een aantal.Het aantal bands dat de sticker Metal draagt is eindeloos en de songs nog vele malen talrijker, ik weet van gekkigheid niet eens wat ik moet kiezen! 
Het zou makkelijker zijn om 52 weken met #muzikale-vrijdagen te vullen met dit genre dan gewoon 1 week maar ja een mens moet nu eenmaal keuzes maken. Keihard die regels voor de muzikale vrijdagen ;-)

*Werpt een blik in zoons CD-rekken*  en ziet vervolgens door de bomen het bos niet meer 

Laat ik dan eens een wat minder bekend zijweggetje van de metal nemen – FunkMetal
Woohooo – die zag je niet aankomen he!! :-PGeniet van het beloofde zonnige weekend en laat je nooit afleiden door een harde omlijsting maar luister en geniet van woorden – in welke vorm dan ook...........


©José April 2015

6 opmerkingen:

 1. The Unforgiven is mooi! Enne, metal of niet, niet altijd duidelijk idd. Volgens sommigen is Life Of Agony het wel en volgens anderen niet. Ik was vroeger Hardcore en van mijn toenmalig lief mocht ik enkel 'echte' hardcore luisteren... Dus geen LOA, wat ik toch deed ;) Hokjes zijn verleden tijd nu, ik luister naar wat ik mooi vind! Van White Devil tot Knuffelrock ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal eens Els ik ben gelukkig ook niet zo'n hokjesdenker! Helemaal stupide als iemand denkt dat hij voor jou kan bepalen wat je luistert ;-)
   Luister jij maar lekker naar Mina en knuffelrock off course ;-)

   Verwijderen
 2. Eh lieve schat, zonnig, waar??? hier in Nederweert komt het NU met bakken eruit, kort maar hevig.

  Ik had al naar jou blog gelinkt haha, zeer goede keuze van je met dit nummer. ik hou er wel van, maar lang niet van alle metal. Zwijmel maar even langs mijn blog, dacht aan jou en ook een beetje aan mezelf, haha.

  Fijn weekend yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier schijnt ie volop hoor (nu tenminste - gister niet :-P)
   Kijken of ik moet zwijmelen bij jou LOL, beetje van jezelf en een beetje van Maggi zeker ;-)

   Jij ook fijne zondag nog!

   Verwijderen
 3. Het leven is goed...zekers:-)

  Vandaag ZONdag, dat gaan we vieren.

  Nice day!

  BeantwoordenVerwijderen