vrijdag 24 april 2015

Gouden strotjesDeze #MuzikaleVrijdag zijn we aangewezen op de èchte zangers en zangeressen want #aCapella doe je niet zomaar even. Bij deze zangwijze komt het aan op puur stemgeluid – zonder enige instrumentale begeleiding.
Je kunt dus wel spreken van een “gouden strotje” als je zo dapper – getalenteerd en een perfecte timer ook nog eens bent.
Bij deze vorm van zang wordt je echt met de neus op de feiten gedrukt omdat iedere hapering of verspreking ineens niet te verhullen is door instrumenten/mengpanelen of wat er ook aan te pas komt bij een “normaal” gezongen lied met begeleiding.

Koren zijn natuurlijk uitermate bedreven in dit soort muziek, maar om nou voor een kerkelijk liedje te gaan trekt me niet zo heel erg eerlijk gezegd.
Nee joh er zijn talloze mensen die een juweeltje van een van hun nummers a Capella ten gehore brachten. Ik zou natuurlijk Eddie Vedder's Black – a Capella kunnen kiezen of John Legend's All of me, maar ik zal eens een andere grootheid uitkiezen deze week ;-)

Waarschijnlijk een liedje dat iedereen kent en dat oorspronkelijk al uit 1979 stamt en waarvan de A Capella versie zelfs nog meer gedraaid wordt dan het 'normale' nummer.
Gouden strotje heeft hij zeker, ik kan wel zeggen dat ik niks van wat hij ooit uitbracht als een draak kan betitelen. Zoetgevooisd maar ook rauw met vlagen – kan niet in een muzikaal hokje geduwd worden omdat hij in zoveel genres muziek heeft gemaakt en daarbij zoveel instrumenten kan bespelen dat je hem eigenlijk wel een Whizz Kid in de muziek, geboren in de 50's, kunt noemen.
Van die instrumenten is natuurlijk geen sprake in de volgende clip … puur geluid met back-up vocals. IK krijg er vaak kippenvel van maar dat kan ook aan mij liggen ;-)Geniet van het lange weekend en probeer eens toon te houden onder je douchekop, kun je zien hoe moeilijk dat is! ;-)

©José April 2015

3 opmerkingen:

 1. Ik dacht, nog even naar de muzikale vrijdag van José.
  Knap dit pure geluid, dankjewel.

  Fijn weekend.

  lieve groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een geweldige artiest uitgekozen, die deze a capella uitvoering ook zeer goed brengt, moet hem nog inplannen.

  Fijn weekend, yvon

  BeantwoordenVerwijderen