dinsdag 14 april 2015

Bliyoo – de tussenstand.Afgelopen week kregen de testers van de Bliyoo App een tussentijdse enquête voorgeschoteld.
Realistische vragen over hoe – wat – waar in zake je lees en koopgedrag qua boeken en tijdschriften in je dagelijks leven. Functionaliteit en gebruiksgemak van de App, hoeveel je leest et cetera.

Ik ging er eens goed voor zitten en met een kritisch oog vulde ik het zaakje in.
Kritisch, ja dat was ik – maar zoals ik al verschillende keren heb aangegeven kon ik nog steeds echt geen minpuntje ontdekken.
Het leest prettig terwijl ik toch meestal digitaal op een E-reader lees en mijn tablet daarvoor wat te zwaar vind. Maar toch is het qua formaat fijner, minder turen en je hebt steeds 2 pagina's in zicht zoals bij een papieren boek.

Rijst dan natuurlijk voor velen de doorslaggevende vraag, wat gaat het kosten?
En kun je bijvoorbeeld een keuze maken tussen verschillende abonnementen?
Zou er misschien een combi boeken – tijdschriften zijn of kun je ook afzonderlijk voor een boeken of tijdschriften abonnement kiezen? Of zou er misschien een soort s – m – l – of zelfs xl-abo voor de grootverbruiker zijn ;-)
Hier werden in de enquête wel vragen over gesteld, over wat je bijvoorbeeld redelijk zou vinden qua prijzen. Dus ik ben wel heel erg benieuwd hiernaar!

Algemene indruk tot nu toe:
Bliyoo heeft wat mij betreft een goed product in handen waarmee de gemiddelde lezer echt zijn hart op kan halen. Makkelijk en overzichtelijk en het tot nu toe gelezen materiaal mijnerzijds was vernieuwend. 
Omdat je met een “onbeperkte” hoeveelheid leesvoer ook eens een uitstapje maakt naar de (voor mij) onbekendere schrijvers waarbij je toch weer juweeltjes tegenkomt die je als je in een boekwinkel staat minder snel zult kopen omdat je voor de geijkte favoriete schrijvers gaat.
De tijdschriften zien er perfect uit op de App maar zijn helaas aan mij niet zo besteed omdat ik normaal ook geen tijdschriften-madam ben zeg maar ;-)

Enquête ingevuld in het weekend en zoals ik begreep zal Bruna/Bliyoo de resultaten tot dusver vanaf woensdag gaan verwerken. Heel erg benieuwd, maar ik kan me haast niet voorstellen dat er veel negatieve feedback gegeven is – of het zou iets pietluttigs moeten zijn ;-)
Nee ik heb geen aandelen en wordt niet betaald om te testen, gewoon mijn objectieve mening.


Geniet van een paar stralende dagen!

©José April 2015

2 opmerkingen:

  1. Deze tijdschriftenmadam leest vol ongeloof mee ben nog steeds zo van de echte boeken......papier enzovoort maar ik begin je te geloven steeds meer....
    Morgen komt hier het nieuwste boek van Nicci French (van papier) binnen de Vrijdag...kan nie wachten!!!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier nog een tijdschriften madam, dat wist ik niet dat er dus ook tijdschriften mee gelezen konden worden. Al heb ik een houdleesmap, Daphne,s Diary abbo en Johan de truckstar dus zal dit wel niet aan ons besteed zijn, maar zeg nooit nooit

    BeantwoordenVerwijderen