zaterdag 28 december 2013

Muzikale afsluiter


Het jaar loopt op zijn eind, ook de muzikale vrijdagen die ik met zeer veel plezier heb gedaan, vandaar ook dat Yvon en ik gewoon stug doorgaan komend jaar, of je dat nou leuk vind of niet :-P

Wat een jaar qua muziek, weer heel veel nieuwe dingen, projecten, liedjes en natuurlijk albums.
Een jaar vol megahits, superkneiters en gadversongs natuurlijk ook, die horen er ook bij, omdat smaken, zoals ik wel duizend keer zeg, nogal verschillen.
Hoe vang je zo'n jaar in een blogbericht? Nou helemaal niet, dat lukt me niet al gebruik ik 10.000 woorden, op alles heb je wel een reactie of een mening, ik tenminste ;-)
Dus de laatste vraag van dit muzikale jaar is als volgt:

Terugkijkend op een muzikaal jaar, welk liedje en welk nieuw album (van dit jaar) sprong er voor jou uit? In mijn geval dus ;-)

Ik persoonlijk denk dat het een topjaar was voor Pharell Williams, hij had een vinger in de pap bij een veelvoud aan grote hits, denk bijvoorbeeld aan Blurred Lines met Robin Thicke of de naar mijn idee betere song met Daft Punk – Get Lucky, jeetje wat werd ik daar blij van!
Ook een big smile op mijn gezicht bij het horen van Can't hold Us van Macklemore en Ryan Lewis!
En daarentegen kreeg ik een negatief gevoel (lees: de schurft ;-)) van Miss Miley Cyrus en het steeeeds maar terugkomende Roarr van Kate Perry, yuck!!
Maar het meest verraste Bo Saris aka Boris (van Idols vroeger) me met zijn soulvolle warme stemgeluid. Twee liedjes die van zijn album af stuiterden als hete skippyballen in een lege ruimte.
Mede dankzij het vele draaien (zeg maar gerust zowat iedere dag) van Gerard Ekdom maakten we hier kennis mee. Het prachtige She's on fire is al kippenvel, maar The Addict sprong er toch nog net even bovenuit voor mij. Dus die bombardeer ik nu als MIJN song van het jaar, omdat het verrassend en onverwacht was en een clip die iets uitstraalt, niet het geijkte zeg maar.Dan een album. Tja eigenlijk hoef ik hier niet over na te denken.
Ze waren in mijn ogen al superb, groeiden met ons mee, kregen diepgang zonder hun eigen sound te verloochenen. Al hun albums zijn in mijn ogen classic tot op het bot, ze vervelen nooit, en zijn voor alle tijden en leeftijden …... als je tenminste luistert naar hun teksten en niet alleen de muziek op zich waardeert, never a dull moment.
Zo ook hun nieuwste album Lightning bolt ….. om je vingers bij af te likken.
Ik zet voor het gemak de link naar hun hele album, ALS je het tenminste wil horen ;-)

Verder wens ik iedereen een sprankelend, rockend & rollend, soulvol, bluesy, uhmm ….. gewoon een nieuw jaar vol muziek in muzikale en persoonlijke zin. Dat het je goed moge bekomen!!

©José '13

4 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf nummer van Boris, ik had nooit meer wat van hem gehoord, tot nu dan. je album luister ik niet helemaal af, haha, maar er zitten wel mooie nummers bij.

  En tuurlijk gaan we door in het nieuwe jaar, is goed voor mijn muziekkennis, ik luister vaak alleen en weet bijna nooit wie het zong of speelde.

  Fijn weekend Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zooooo jammer dat je het hele album niet luistert, het is een juweeltje!! :-P
   Muziek is ook niet alleen kennis, maar gevoel en emotie, boeit ook niet als je iets mooi vind en bij god niet weet wie het is, maakt het er niet minder mooi op ;-)
   Yay, weer zin in!! :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben blij dat ik via jouw blog mee op de hoogte word gehouden :-) De radio staat hier bijna altijd aan, ik heb mijn favorieten op iTunes, maar voor de rest ben ik er niet zooo mee bezig. Mijn favoriet van dit jaar is een heel recente (omdat ik de rest al weer een beetje vergeten ben bloos bloos bloos). Gold van Gabriel Rios (http://www.youtube.com/watch?v=RO4lJc98Svo). Dus ga lekker door, ik geniet mee ... hierbij wens ik jou ook een fantastisch, muzikaal jaar met heel veel woorden, gedachten, schrijfsels, verfsels, ... en heel veel plezier en liefde waar je ook bent ... en ook op je blog, want daar geniet ik mee van :-) Liefs! Trui x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit nu te genieten van jouw link van Gabriel Rios, die ik dus nog niet kende, wow mooi!!!

   Dank dank dank!! Jij ook voor je fantastische, lieve, komische en mooie reacties!! :-)

   Heel veel liefs terug!

   Verwijderen