donderdag 22 augustus 2013

Fergus McNeill – Oogcontact






















Beschrijving:
Robert Naysmith is een succesvol zakenman. En hij is een seriemoordenaar. Zijn werkwijze: hij kijkt op zijn horloge, bepaalt een tijdstip en de eerste die hem vanaf dat moment recht in zijn ogen aankijkt is zijn volgende slachtoffer.
Detective Graham Harland staat voor een raadsel want de reeks moorden vertoont ogenschijnlijk geen enkel onderling verband. Hoe moet hij een moordenaar ontmaskeren die zijn slachtoffers zo willekeurig kiest... 


Deze Schotse schrijver is eigenlijk game en app-designer van beroep, maar met zijn thrillerdebuut Oogcontact zal hij veel mensen de creeps bezorgen.
Stel je voor dat je iemand maar een seconde recht in de ogen kijkt en dat daarmee je doodvonnis getekend is, je zou voor minder gewoon richting de grond blijven kijken.

Het verhaal wordt vertelt vanuit twee personages, de kant van de moordenaar (Naysmith) en dat van inspecteur Graham Harland.
Beiden hebben een rugzak vol ellende om mee te slepen, maar dat ligt meestal in de lijn der verwachting, anders zou het natuurlijk gruwelijk saai zijn.
Hoe de moordenaar te werk gaat weten we al vanaf het begin, maar hoe ga je daarmee om als politieapparaat?? Je hebt geen idee van motief, de slachtoffers onderling hebben geen connectie, de vindplaats van de lijken zijn qua plek en zelfs dorpen/steden verschillend.
In ieder ander spannend boek heeft de politie wel iemand die zogenaamd in het brein van een seriemoordenaar kan kijken en daarmee profielschetsen kan toveren, maar dat is hier dus niet het geval.
Het wachten is op een foutje van de moordenaar …..
En dan krijg je een verrassend einde, tenminste IK vond het verrassend.

Met de prachtige, treffende dubbele cover heeft het boek op zich al een aantrekkingskracht, en ik heb zo eens rondgesnuffeld naar de diverse vertalingen, maar onze cover vind ik toch het mooist ;-)
Al met al een goed thrillerdebuut, en wat mij persoonlijk ook wel aansprak zijn de mooie zinnen die hij zo schijnbaar moeiteloos gebruikt, de prachtige beschrijvingen van bepaalde dingen of plekken. Pluspunt daarvoor!

©José '13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten