donderdag 2 mei 2013

Still got the Blues?!


#Een bluesy muziekje …...

Deze week een toepasselijke vraag, waarom toepasselijk vraag je je dan af?
Nou gewoon omdat het het eerste volle weekend van Mei is.
Ja? ….... dus?
Nou dat is traditioneel het weekend dat in ons dorp het Moulin Blues festival is.
Ow?

Ja, waar een klein dorp groot mee is geworden, een blues en roots festival met een keur aan namen, een festival dat door de jaren heen is uitgegroeid tot het grootste in zijn soort in Nederland en daar zelfs dit jaar de Keeping the Blues Alive Award mee heeft gewonnen.
Ooit begonnen in een bescheiden feesttent is het in de loop der jaren ontwikkeld tot een begrip voor bluesliefhebbers (en mensen die gewoon alleen al de sfeer geweldig vinden!).

Grote en kleine namen in de grote of de iets kleinere tent, een optimaal sfeertje, weer of geen weer.
Wat en wie er zoal geweest zijn qua bands of artiesten is eigenlijk niet in een paar zinnen te omvatten, het is tenslotte al de 28e keer dit jaar.
Maar denk aan namen als BB King, The Paladins  (sfeerimpressie!), John Mayal en Walter Trout, Joe Bonamassa, Imelda May, Bo Didley of wat dacht je van Mister-Still-Got-The-Blues Gary Moore?
Of Jimmie Vaughan, de oudere broer van Stevie Ray die op zich al een legende was voor hij op 35 jarige leeftijd verongelukte met een helikopter.
Grote namen, maar ook kleinere (of voor mij) wat onbekendere namen en niet te vergeten de lokale bands die soms ook diep indruk maken.

Meest memorabele MB?
Toch wel de keer dat zoon zijn Bluesdoop kreeg (moet even liegen of hij toen 11 of 12 was), toen nog niet echt zijn muziek, maar nog steeds gaat hij ieder jaar en is sowieso een muziekjunk met een brede smaak.
Dat jaar was er onder andere de overweldigende BB King met zijn fenomenale gitaarspel.
Maar ook Lester Butler (zanger en mondharmonicaspeler van de Red Devils) ….. en wrang, raar en zeker triest is dat dit zijn laatste optreden bleek te zijn, hij stierf een week later.
Gelukkig hebben we de beelden nog …........

©José '13


1 opmerking:

  1. Geweidig geschreven jose, lig nu nog in bed te genieten. Goede keuze,, ben zelf voor een totaal andere keuze gekomen, heb nl. Zoveel moie bluesnummers en artieste n op mijn lijstje dat ik dus voor iemand heb gekozen die helaas nooit in ospel is geweest.

    Liefs yvon

    BeantwoordenVerwijderen