maandag 22 april 2013

Herboren jeugdherinnering .....Beschrijving:
Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag.
Ze gaan op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden. Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort.
Zullen ze achter de waarheid komen rond het grootste geheim ooit: 'De Verloren Leonardo'?


 
Van de site Boeklezers.nl kreeg ik het boek : Secret Scouts en de verloren Leonardo van het schrijversechtpaar Dennis en Wendel Kind, Kind en Kind dus, en of ik daar een recensie over wilde schrijven. Nou ….. GRAAG!

Het boek valt in de categorie jeugdboeken van 10-12 jaar volgens de stempeldrukkers/categorisatoren ;-), maar geloof me maar dat die leeftijd echt niet relevant is!
Wat een geweldig boek, niet alleen de buitenkant die voorzien is van een prachtige hardcover (mooi verzamellaarsitem!!), maar het verhaal en de personages zijn om te omarmen.

Misschien voor de oudere jongeren onder ons, vroeger was ik groot fan van de jeugdserie De vijf van Enid Blyton, een serie waarin ik me helemaal kon verliezen in dagdromen vol wonderlijke avonturen en belevenissen, of wat dacht je van Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman?
De Secret Scouts en de verloren Leonardo zou daar zomaar een moderne versie van kunnen zijn, maar dan een gradatie hoger.
Vol met (kunst)historische feitjes en weetjes, een hoop spanning en hier en daar een glimlach, vond ik het dan ook niet echt per definitie een jeugdboek, maar ook voor volwassenen die een levendige fantasie hebben en het Kind (;-)) in zichzelf gelukkig nog niet kwijt zijn zeker een aanrader.
Wie droomde er vroeger nou niet over tijdreizen en spannende avonturen beleven?
Nou ik in ieder geval wel!

De stelling dat het soms ongeloofwaardig overkomt is in mijn ogen klinkklare onzin, het is een jeugdboek en naar mijn idee is het de bedoeling nou net om de jeugd te prikkelen qua fantasie en hun aan het denken te zetten, maar vooral ook aan het lezen krijgen en te houden!
En dat dat met deze serie zeker gaat lukken is een feit, ik was zelf tenminste op zijn zachtst gezegd gefrustreerd toen ik het (in 1 ruk!) uit had.
Want dat moet ik dit tweetal nageven, ze weten te boeien met een vlot geschreven verhaal dat niet ineens ophoudt bij de laatste punt op de laatste bladzijde, het verhaal gaat namelijk verder ….. en reken maar dat ik wil weten welke kant het op gaat!!
Ben benieuwd hoeveel delen Dennis en Wendel nog in het vat hebben …...

©José '13

4 opmerkingen:

 1. Krijg accuut zin om te lezen! En een beetje de pest in omdat ik zo´n boek nog niet geschreven heb...om dat te doen, kom ik 3 levens ongeveer tekort naast dat wat ik al leidt. Knap om de recensie zo te schrijven, dat je lekker gemaakt wordt en toch niet weet hoe het verhaal gaat...super! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehehe ... ik ben waarschijnlijk een recensent van niks, maar als ik recensies zie van echte recensenten dan krijg ik kromme tenen als ik al die spoilers zie, dan hoef ik het boek al niet meer te lezen bij wijze van ;-)
   Ik ben misschien soms overenthousiast en moet het boek eigenlijk wat meer laten "bezinken", maar ik moet soms spontaan mijn ei kwijt .... zonder spoilers ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vindt je recensie goed, je laat tenminste wat te raden over de kaft ziet er ook veel belovend uit en ook kinderboeken zijn vaak voor volwassenen mooi om te lezen, zo heb ik een s 2 oorlogs series voor kinderen gelezen, helaas laten de grijze cellen me in de stek dus wet de titls niet meer.

  Groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan ook amper titels onthouden ;-) Maar je hebt gelijk, kinder/jeugdboeken zijn meestal ook leuk voor volwassenen.

   Groetjes terug!

   Verwijderen